Šestá studiovka Norah Jones vyjde začátkem října

12.08.2016 10:45 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

O Norah Jones nebylo vcelku dlouho slyšet. Poslední studiovou desku "Little Broken Hearts" vydala v dubnu 2012, následně absolvovala světové turné, stihla ještě realizovat projekt s frontmanem Green Day, ale poté se trošku stáhla do ústraní. Z něj se nyní vrací a na první polovinu října slibuje nové album.

V pořadí šestá studiovka vyjde 7. října a dostala název "Day Breaks". Norah se při natáčení alba obklopila několika výtečnými hudebníky, v týmu tak byl například americký saxofonista Wayne Shorter, varhaník Dr. Lonnie Smith a bubeník Brian Blade. Výsledkem je devět autorských písní a tři coververze původně z dílny Neila Younga, Duka Ellingtona a Horace Silvera.

Ke koupi bude album digitálně, na CD a taktéž na vinylu. V případě CDčka budete moci vybírat z klasického formátu s dvanácti songy, nebo si trošku připlatíte a pořídíte si deluxe verzi, která bude obohacena o čtyři živé nahrávky. Podobnou volbu budete mít i u vinylu. První náklad bude mít oranžovou barvu, následně se do prodeje dostane v klasickém černém provedení.

Nadcházející novinka Norah Jones by měla být jakýmsi návratem k jejím hudebním kořenům, tedy ke zvuku podobnému debutu "Come Away With Me" z roku 2002, za který získala celkem osm cen Grammy. "Nové album vnímám jako 'uzavření kruhu', neb se vracím zpět ke svým raným vlivům. Po první desce jsem se malinko odpoutala od piana. Stále jsem na něj sice hrála, ale více mě inspirovalo psát písně za doprovodu kytary. Hru na klavír jsem si u nových písní opravdu užívala," dodává na adresu alba "Day Breaks" sama zpěvačka.

Zda jsou její slova pravdivá, můžete posoudit podle pilotního singlu "Carry On", na jehož doprovodné video se můžete podívat pod článkem. Pro úplnost ještě přikládáme finální tracklist: Burn, Tragedy, Flipside, It's A Wonderful Time For Love, And Then There Was You, Don't Be Denied, Day Breaks, Peace, Once I Had A Laugh, Sleeping Wild, Carry On, Fleurette Africaine (African Flower).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY