Nové desky pro 31. a 32. týden

15.08.2016 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na počátku druhé poloviny prázdnin vám představíme experimentátorku Olgu Bell, další album Grega Laswella, Sheffieldské 65daysofstatic s jejich soundtrackem k počítačové hře, indie popový objev Blossoms nebo hosty nabitý debut francouzského DJe Snakea. Rockery potěší Dinosaur Jr. a metalové fanoušky zase Tarja Turunen s novou sólovou deskou.
Pokud se v pondělí 15. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

DJ Snake - Encore (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / trap / hip hop

DJ Snake - Encore
Francouzský DJ Snake vlétl v roce 2011 na hudební scénu ve velkém stylu coby producent alba Lady Gaga "Born This Way", za což si hned vysloužil nominaci na Grammy. Od té doby se podílel nejen na dalších albech americké zpěvačky, ale třeba i na nahrávkách Major Lazer nebo Dillona Francise. Letos ale uzrál čas na jeho vlastní album, které nazval "Encore". Ve čtrnácti skladbách, které se pohybují mezi elektronickou taneční hudbou, trapem, hip hopem a popem, přivítal celou armádu různě slavných hostů. Mezi ty úplně nejslavnější patří Skrillex, Justin Bieber, Swizz Beatz, Mr Hudson, nebo Jeremih. Je pak doplňují například Bipolar Sunshine, Travi$ Scott, Migos, G4shi, Yellow Claw, nebo Mopsi. Některé z nich už nyní uvidíte na VEVU DJe Snakea.


Greg Laswell - Everyone Thinks I Dodged A Bullet (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk-pop / jazz

Greg Laswell - Everyone Thinks I Dodged A Bullet
Relativně krátkou dobu zabrala americkému písničkáři Gregu Laswellovi příprava jeho sedmého alba s poměrně dlouhým názvem "Everyone Thinks I Dodged A Bullet". Nástupce "I Was Going To Be An Astronaut" přichází po zhruba dvou letech a ve standardní verzi nabídne deset písniček, které deluxe edice rozšíří o dalších šest kousků včetně čtyř živých verzí vybraných songů. Některé z nich již Greg Laswell sdílí prostřednictvím svého YouTube.com profilu.


Tip týdne

Olga Bell - Tempo (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční hudba / klasická hudba / alternativní hudba

Olga Bell - Tempo
Americká zpěvačka a klavíristka s ruskými kořeny Olga Bell se nám postupně představila jako předskokanka Son Lux, posléze prostřednictvím EP "Incitation" a nyní konečně i klasickým LP "Tempo". To je její třetí deskou, která navazuje na dva roky starou nahrávku "Край (Krai)" věnované devíti ruským krajům. Vzhledem k tomu, že zmíněná deska byla celá v ruštině, je novinka jejím prvním anglicky zpívaným albem po dlouhých pěti letech. V celkem deseti skladbách se tentokrát rozhodla experimentovat s různými tanečními styly, které opět kombinuje s klasickou hudbou. První tři ochutnávky servíruje na svém YouTube.com kanále.


Dinosaur Jr. - Give A Glimpse Of What Yer Not (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Dinosaur Jr. - Give A Glimpse Of What Yer Not
Už je tomu jednatřicet let, co trio J Mascis, Lou Barlow, a Murph vydali svou první nahrávku pod názvem projektu Dinosaur. Následovalo období velkých personálních změn a velký návrat v roce 2007. Nyní vydává tato oživená formace svou čtvrtou desku, která dostala do vínku název "Give A Glimpse Of What Yer Not". Dosavadní recenze hodnotí novou nahrávku jako jedno z nejlepších děl, jaké kapela nahrála a vyzvedávají zejména J Mascise, který podle některých Barlowovy písně zcela zastínil. Přesvědčte se sami poslechněte si kousek "Tiny" YouTube.com, ke kterému vznikl i videoklip.


Equilibrium - Armageddon (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní progresivní metal

Equilibrium - Armageddon
Německá formace Equilibrium připravila pro fanoušky folkmetalu novou desku. Nahrávka s titulem "Armageddon" přináší fanouškům "instrumentální a široké melodie prodchnuté atmosférou bolesti a utrpení", jak píše jeden z recenzentů. Podle něj si navíc na desce přijdou na své i příznivci dalších spřízněných kapel jako Eluveitie nebo Ensiferum či Finntroll. Některé písně jakoby na vás přímo dýchly z repertoáru těchto skupin. Jak je celá deska laděná se přesvědčte sami poslechem skladby "Prey".


Of Montreal - Innocence Reaches (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Of Montreal - Innocence Reaches
Americká rocková formace Of Montreal vydává v posledních letech nová alba skoro s roční pravidelností. Nyní se na pultech vyhřívá novinka s titulem "Innocence Reaches", pyšnící se pořadovým číslem čtrnáct. Jak bývá u této formace zvykem, skoro každá deska je unikátní kombinací hudebních stylů a celá diskografie Of Montreal je díky tomu velice barvitá. Podle dosavadních recenzí je novinka "inspirativní, vynalézavá, plná energie a otevřená". Nás ale víc zajímá, jak se líbí vám, a proto byste si ji měli poslechnout na odkaz ven.


Různí - Suicide Squad (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Různí - Suicide Squad (soundtrack)
Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. To je motto nového superhrdinského filmu "Suicide Squad" založeném na antihrdinech. V tomto filmu zazní jednak hudba, kterou má na svědomí Steven Price, a pak také spousta písniček, které zaplnily jeden ze soundtracků. Poskládalo se jich tam hned čtrnáct a mají je na svědomí například Skrillex, Rick Ross, Lil Wayne, Wiz Khalifa, Imagine Dragons, Twenty One Pilots, Kevin Gates, Grace, Eminem, Skylar Grey, Panic! At The Disco, Grimes, War nebo Creedence Clearwater Revival. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízí internetový obchod Amazon.de.


Tarja - Shadow Self (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální rock

Tarja - The Shadow Self
Milovníci bývalé zpěvačky Nightwish jistě netrpělivě vyčkávali nové desky. Ta vychází tři roky po "Colours In The Dark" a nese název "The Shadow Self". V pořadí pátá studiovka finské opěrní pěvkyně s láskou k metalu přináší jedenáct písní včetně dvou písní s hostujícími umělci. Jedním je Alissa White-Gluz, kterou uslyšíte v "Demons In You" a Toni Turunen, který se blýskl na albové verzi "Eagle Eye". Nesmíme ale zapomenout ani na v červnu vydané EP "The Brightest Void", které posloužilo jako EP k albu. Ukázky najdete na tarja-theshadowself.com.


Blossoms - Blossoms (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie rock

Blossoms - Blossoms
Anglická indie popová kapela Blossoms se dala dohromady před třemi roky v Manchesteru a hned následující rok vydala své debutové EP "Bloom", na které postupně navázala další trojicí krátkých desek. Letos si jejich stylu, který bývá přirovnávaný například k Arctic Monkeys, všimli i žurnalisté z BBC a zařadili kapelu na čtvrté místo Sound Of 2016. Není tedy divu, že jejich dlouhohrající prvotina byla poměrně očekávaným počinem. Pětice si s jejím názvem hlavu nelámala a pojmenovala ji stejně jako kapelu. Na "Blossoms" pak zařadila celkem dvanáct skladeb, z nichž část můžete poslouchat prostřednictvím jejich VEVA.


The Dead Daisies - Make Some Noise (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

The Dead Daisies - Make Some Noise
I když mají The Dead Daisies trošku personální problémy díky povinnostem dvou svých členů vůči aktivitám s Guns N' Roses, můžete si jejich um dosyta vychutnat na nové a v pořadí třetí studiovce "Make Some Noise". "Věděl bych hned o několika důvodech, kvůli kterým tento rock and roll nikdy nevyjde z módy," uvedli muzikanti v oficiálním prohlášení. "Naše songy jsou totiž nadčasové a nesmrtelné, no prostě je to klasika!" Přesvědčte se sami a poslechněte si ukázku z nového alba na youtube.com.


65daysofstatic - No Man's Sky: Music For An Infinite Universe (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post rock / math rock / ambient

65daysofstatic - No Man's Sky: Music For An Infinite Universe
Sheffieldská formace 65daysofstatic se už koncem předloňského roku pustila do práce na hudbě ke hře "No Man's Sky", když se na Game Awards 2014 představil trailer s jejich hudbou. Nyní se tato adventura dostala konečně do prodeje a s ní i soundtrack k ní, který mají na svědomí právě 65daysofstatic. Samotná hra využívá generativní hudební systém Pulse vyvinutý Paulem Wierem, který je zároveň i spoluautorem hudby. Anglický kvartet pak tento systém naplnil smyčkami, melodiemi a dalšími fragmenty. Samotnou hru pak doplnil ještě dalšími skladbami, takže ve výsledku má soundtrack s názvem "No Man's Sky: Music For An Infinite Universe" dvě CD a na něm šestnáct skladeb. Album bude k dostání i na vinylu a to na dvou a čtyřech deskách. Co vlastně budou obsahovat, můžete zjišťovat na soundcloud.com formace.


Young The Giant - Home Of The Strange (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Young The Giant - Home Of The Strange
Americká rocková formace Young The Giant je typickým příkladem moderní multikulturní společnosti: Tvoří ji kvintet muzikantů a každý z nich má jiné kulturní pozadí. Rodiče zpěváka Sameera Gadhia pochází původem z Indie, baskytarista Payam Doostzadeh je napůl Peršan a napůl Američan a bubeník Francois Comtois pochází z Quebecu. Ačkoliv muzikanti mezi sebou nikdy své kulturní rozdíly příliš neřešili, nová deska "Home Of The Strange" je odkazů na rozdíly plná. Čeká na vás jedenáct písní a dvě z nich "Amerika" a "Something To Believe In" můžete znát z rádia. Na YouTube.com si ale můžete poslechnout ukázku v podobě titulního kousku alba. O svůj názor se podělte v komentářích!


Marco Beltrami - Ben-Hur (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Marco Beltrami - Ben-Hur (soundtrack)
Do kin se neúprosně blíží další filmová adaptace románu Lewa Wallace "Ben-Hur: Příběh Kristův", kterou má tentokrát na svědomí režisér Timur Bekmambetov. Hudbu k filmu dostal na starosti americký skladatel Marco Beltrami, který je podepsán už pod filmy "Smrt čeká všude", nebo "3:10 Vlak do Yumy". Beltramiho kompozice pak pochopitelně zaplnily také soundtrack k filmu, kam se jich vměstnalo celkem sedmadvacet. Jejich ukázky si můžete poslechnout na stránkách německého Amazonu.


Dále vychází:

Baptism V - The Devil's Fire (Mystic Production)
Blackfoot - Southern Native (Bertus)
Blues Pills - Lady In Gold (Mystic Production)
Celtic Thunder - Legacy, Vol. 2 (Sony Music)
Celtic Thunder - Legacy, Vol. 2 (DVD) (Sony Music)
Franco Fagioli - Adriano In Siria (Universal)
Horseback - Dead Ringers (Mystic Production)
I Sonatori De La Gioiosa Marca - Vivaldi In A Mirror (Sony Music)
Jackyl - Rowyco (Bertus)
Maître Gims - Mon Coeur Avait Raison (Sony Music)
Mozarteum Orchester Salzburg - Muzio Clementi: Symphonies (Sony Music)
Paavo Järvi & Deutsche Kammerphilharmonie Bremen - Beethoven: Complete Symphonies (SACD) (Sony Music)
Pineapple Thief - Your Wilderness (Mystic Production)
Riverside - Love, Fear And The Time Machine - Hi-Res Stereo And 5.1 Surround Mix (Sony Music)
Russian Circles - Guidance (Bertus)
Různí - Pete's Dragon (soundtrack) (Universal)
Různí - Retro-Stereo Party 80. léta (Universal)
Různí - Sausage Party (soundtrack) (Sony Music)
Různí - The Get Down (soundtrack) (Sony Music)
Septicflesh - Revolution Dna (Mystic Production)
Schmutzki - Spackos Forever (Sony Music)
Tarja - Shadow Self (Limited Editon) (Mystic Production)
The Cadillac Three - Bury Me In My Boots (Universal)
Tichá Dohoda - Achtung 30! (rozšířené vydání)

Vychází na vinylu:
Baptism V - The Devil'S Fire (Mystic Production)
Blues Pills - Lady In Gold (Mystic Production)
Daryl Hall & John Oates - The Very Best Of Daryl Hall & John Oates (Sony Music)
Death Grips - Bottomless Pit (Universal)
Dinosaur Jr. - Give A Glimpse Of What Yer Not (Mystic Production)
Elvis Presley - Way Down In The Jungle Room (Sony Music)
Genesis - A Trick Of The Tail (Universal)
Genesis - Abacab (Universal)
Genesis - And Then There Were Three (Universal)
Genesis - Calling All Stations... (Universal)
Genesis - Duke (Universal)
Genesis - Foxtrot (Universal)
Genesis - Genesis (Universal)
Genesis - Invisible Touch (Universal)
Genesis - Nursery Cryme (Universal)
Genesis - The Lamb Lies Down On... (Universal)
Genesis - Trespass (Universal)
Genesis - We Can't Dance (Universal)
Genesis - Wind And Wuthering (Universal)
Horseback - Dead Ringers (Mystic Production)
Jackyl - Rowyco (Bertus)
James Blake - The Colour In Anything (Universal)
John Williams - Star Wars - Episode V - The Empire Strikes Back (Sony Music)
John Williams - Star Wars - Episode VI - Return Of The Jedi (Sony Music)
Olga Bell - Tempo (Mystic Production)
Pearl Jam - "Given to Fly" b/w "Pilate" & "Leatherman" (Sony Music)
Pearl Jam - "Hail Hail" b/w "Black, Red, Yellow" (Sony Music)
Pearl Jam - "Off He Goes" b/w "Dead Man" (Sony Music)
Pearl Jam - "Who You Are" b/w "Habit" (Sony Music)
Pearl Jam - "Wishlist" b/w "U" & "Brain of J (Live)" (Sony Music)
Pearl Jam - No Code (Sony Music)
Pearl Jam - Yield (Sony Music)
Pineapple Thief - Your Wilderness (Mystic Production)
Různí - Ghostbusters (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Suicide Squad (Warner Music)
Sentenced - Crimson (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Sentenced - Frozen (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Sentenced - The Cold White Light (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Sentenced - The Funeral Album (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Septicflesh - Revolution Dna (Mystic Production)
Schmutzki - Spackos Forever (Sony Music)
Tarja - Shadow Self (Mystic Production)
The Cadillac Three - Bury Me In My Boots (Universal)
Waterstrider - Nowhere Now (Sony Music)

Reedice:
Elvis Presley - Way Down In The Jungle Room (Sony Music)
Krisiun - The Great Execution (Sony Music)
Paul McCartney - Family Way (Universal)
Shining - Redefining Darkness (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY