Drake konečně poražen - Americe nově vévodí blink-182

12.07.2016 01:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Po devíti týdnech bylo Drakeovo album "Views" poraženo - novinka blink-182 "California" vyhrála skvělým prodejem. Na bronzu odstartoval r'n'b zpěvák Maxwell. V singlech však Drakeova vláda ještě pokračovala. Nahoru šli Calvin Harris a Sia a nejvyšší debut měla Fergie s "M.I.L.F.$".
Drake - One Dance
© facebook interpreta
SINGLY - S devátým zlatým týdnem "One Dance" Drake vyrovnal svůj rekord, který získal s "Work" Rihanny. Rapper přitom je jen stříbrný ve streamech a rádiích a až šestý v downloadech, suma bodíků ale vítězství opět vynesla.

To Justin Timberlake opět dominoval downloadům a rádiím, ale slabší čísla ve streamech neumožnila posun ze stříbra. I bronz zůstal stejný, zopakovali si ho The Chainsmokers.

Nahoru ale šel Calvin Harris, "This Is What You Came For" s Rihannou se posunulo na čtyřku. Na pětku pak poskočili Sia a Sean Paul. "Cheap Thrills" bylo vyhlášeno Airplay Gainerem popáté za sebou.

Ztratil tak Desiigner, "Panda" ze čtyřky spadl na šestku. Rihanna obhájila sedmičku a na osmičku vystoupali twenty one pilots s "Ride". Za sebou tak nechali Kenta Jonese a Fifth Harmony.

Debut týdne měla Fergie. Novinka "M.I.L.F.$" odstartovala na 34. příčce s 65 tisíci downloady.

    Top 10 - singly:
  1. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  2. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  3. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  4. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  5. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  6. Desiigner - Panda
  7. Rihanna - Needed Me
  8. twenty one pilots - Ride
  9. Kent Jones - Don't Mind
  10. Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign - Work From Home

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Blink-182 - California
© facebook interpreta
DESKY - Po desítkách pokusů za to museli vzít rockeři. blink-182 smazali Drakea, když při debutovém týdnu prodali 172 tisíc kusů sedmé řadovky "California". Zařadili se tak do letošního rockového trojlístku s "A Moon Shaped Pool" Radiohead (173 tisíc) a "Blackstar" Davida Bowieho (174).

Pro blinky to je druhé zlato po "Take Off Your Pants And Jacket". V řeči jednotek dosáhla kapela, ve které Toma DeLonga (který dal přednost bádání o UFO) nahradil Matt Skiba, 186 tisíc.

A to na rappera stačilo. "Views" tentokrát mělo 117 tisíc jednotek a desátý vítězný týden tak nepřidalo. Zároveň se tedy přerušila šňůra souběžného držení první pozice v Billboard 200 i Hot 100, mezi muži tak Kanaďan zůstává na remíze s Michaelem Jacksonem se sedmi nepřetržitými týdny vlády oběma žebříčkům.

Bronz obsadila druhá novinka, Maxwell. R'n'b zpěvák se umístil s pátým studiovým albem "blackSUMMERS'night". V databázích, kde se nerozlišuje kapitalizace, bude problém jej rozeznat od předchozího "BLACKsummers'night". Sedm let starý počin měl ale tehdy šestinásobný prodej.

Kvůli novinkám spadli Beyoncé, twenty one pilots a Rihanna, Adele si už sedmičku udržela. Minule bronzoví The Avett Brothers první desítku zcela opustili, uzavřel ji Blake Shelton díky slevě na iTunes.

Mimo Top 10 debutovala trojice rapperů: Logic ("Bobby Tarantino" - 16), Desiigner ("New English" - 22) a Snoop Dogg ("COOLAID" - 40).

    Top 10 - alba:
  1.  N blink-182 - California (186 tisíc jednotek)
  2. Drake - Views (117, +6 %)
  3.  N Maxwell - blackSUMMERS'night (59)
  4. Beyoncé - Lemonade (38, -18 %)
  5. twenty one pilots - Blurryface (38, +1 %)
  6. Rihanna - ANTI (36, -3 %)
  7. Adele - 25 (33, +16 %)
  8. ▼ Hamilton: An American Musical (32, -11 %)
  9. ▲ Různí - Epic AF (28, -1 %)
  10. Blake Shelton - If I'm Honest (27, +41 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY