Yellowcard se po nové desce rozpadnou. Loučí se klipem "Rest In Peace"

02.07.2016 11:00 - Jan Trávníček | foto: yellowcardsource.net

Dvacátýčtvrtý červen se do srdcí fanoušků svěží pop-punkové muziky v podání Yellowcard zapíše černým písmem. Právě tehdy skupina na svém facebooku oznámila, že se po dvaceti letech od založení se svými příznivci už podruhé rozloučí. Zda to tentokrát bude napořád, je nyní těžké předjímat, rozhodně to však bude ve velkém stylu. Spolu s rozpadem totiž oznámila vydání poslední, desáté řadovky s eponymním názvem "Yellowcard" na poslední zářijový den a také finální turné, které bude mít spoustu zastávek v Americe, v Evropě je to ale bída a nejblíže nám skupina bude v Kolíně nad Rýnem.

Že se u Yellowcard něco děje, naznačily už události minulých měsíců. Odchod dlouholetého člena, bubeníka Longineau W. Parsonse III, změna vydavatele, na němž vyšla kritikou i fanoušky rozporuplně přijatá deska "Lift A Sail" a stále silnější angažování zpěváka Ryana Keye v produkovaní začínajících skupin, to všechno signalizovalo, že ne všechno je asi ve stáji formace z Jacksonville úplně v pořádku. Úplný konec ale asi neočekával nikdo. Zvláště po tak perfektních koncertech.

Novinka "Rest In Peace" na náladě také nepřidá, nese se sice v tradičním zvuku kapely, což je po poslední desce příjemná změna, sama o sobě ale ve srovnání se starším materiálem například z nestárnoucí "Southern Air" neobstojí. Nostalgii a smutku z konce formace se ale asi nevyhnete. Nezbývá než doufat, že se turné pod nátlakem fanoušků rozšíří i o více evropských zastávek a Yellowcard se po pár letech stejně jako spousta jiných kapel zase brzy vrátí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY