Exkluzivně: Premiéra tří skladeb z desky "Give Masterpiece A Chance!" MIDI LIDI

31.05.2016 10:00 - Dan Hájek | foto: Johana Novotná

V půlce června se dočkáme nového alba seskupení MIDI LIDI, které se bude jmenovat "Give Masterpiece A Chance!". A i když původní záměr byl natočit introvertně temnou elektronickou desku, výsledek je přesným opakem - jedná se prý o asi nejvíc hitovou nahrávku této party, přestože jednotlivé skladby nemají jasně definované refrény. Objeví se zde i hromada hostů, včetně Romana Holého, Mardoši, dětské kapely Kaťka a Baťka, grafičky a VJky Magdalena Hrubé, youtuberů Anežky a Jiříka a nechybí ani dívčí skupina Pro Foro Interno. O mix a mastering se tradičně postaral Ondřej Ježek.

MIDI LIDI - Give Masterpiece A Chance!
© facebook interpreta
Na natáčení se podíleli všichni členové skupiny (tedy Petr Marek, Prokop Holoubek, Tomáš Kelar i Markéta Lisá) a použito bylo mnohem více živých nástrojů než v minulosti. Zároveň se máme těšit nejenom na klasický synthpop či electro-disco, ale také krautrockem ovlivněné písně v sestavě bicí-basa-kytara-moog, existenciální koupací ploužák i podivný bigbít. "Čtyři roky jsme všichni měli hrozně moc práce, skládali jsme hudbu do filmů, dělali divadlo, kluci měli promotérské aktivity. I na Štědrý den jsem pracoval dvacet hodin. Deska ale není vyzpíváváním se z krize, nýbrž svědectvím o tom, že je člověku už dobře," říká Petr Marek.

Z těchto informací lze taktéž usuzovat, že chystaná nahrávka bude tématicky jednolitější a možná nepřímo bude navazovat tam, kde skončila Markova bokovka Monikino Kino. Více pak sám vzpomíná a vysvětluje: "Loni v létě jsem byl sám měsíc na ostrově v Chorvatsku. Po čtrnácti dnech odpočívání jsem se začal otravovat. Pak přišel úplněk a během jednoho dne jsem napsal asi pětadvacet textů. Tímto okamžikem nová deska konečně reálně začala existovat." Na stejném místě pak potkal i Marka Vašuta, který přijal nemalou úlohu v povedeném videoklipu "Lux".

"Give Masterpiece A Chance!", tedy čtvrtá řadovka značky MIDI LIDI, vyjde 15. června na CD, dvojvinylu a na digitálních platformách, obsahovat bude těchto dvanáct položek: Tak už se zachraň!!, Koupaliště tajemné, Pokec s tátou, Volám, Rande s přírodou, Ten bonbón, Duch (feat. Pro Foro Interno), Lux (feat. Roman Holý), Žižla, Ohýnek, Prosím, kam?, Pojď ven!. Na vinylové edici budou navíc k mání dvě bonusové skladby "Sraz kjůristů" a "Masterpiece".

Trojlístek skladeb "Pojď ven!", "Pokec s tátou" a "Ten bonbón" si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY