Astronauti z Papalescu2 se představují singlem "Das Teleskop"

02.06.2016 15:27 - Dan Hájek | foto: David Macháček

Moimir Papalescu je matadorem české elektro scény a byl již namočen v mnoha projektech, například stále figuruje ve Vanesse, Magnetik nebo v Die Alten Maschinen. Aktuální zájmovou činností je spojení se synem Mikim, který je nadšencem do bicích a evidentně půjde v Moimirových šlépějích - dohromady tvoří duo prozaicky pojmenované Papalescu2. Na prosinec plánují vydat velkou desku na vinylu, prozatím ji však uvádí šestitrackový singl "Das Teleskop".

O jeho vizuální stránku se postaral malíř Zdeněk Daněk, který podchytil oba generační pohledy na danou věc. "Das Teleskop" je sám o sobě krátký příběh o klukovi, jehož největším přáním k narozeninám bylo dostat jako dárek hvězdářský dalekohled, aby večer mohl snadno pozorovat hvězdy, planety a nemusel brzy chodit spát. B-stranou je pak kompozice "Robot Miki" - k jejímu natočení se stal inspirací starý československý komiks od Zdeňka Milera. K dobru jsou pak přiloženy hned čtyři remixy od spřízněných duší: Sonji Vectomov, Armina Effenbergera (z Cartonnage), Leona Stevensona alias H1 a producenta Microoma.

"Das Teleskop" nezapře nic z tvůrčí alchymie Moimira Papalescu a zdá se, že částečně navazuje na jeho čtyři roky staré sólo "Electric Soul". "Das Teleskop" je snílkovská výprava v elektronickém módu, sedma tomuto kompletu sluší. Singl (épéčko) "Das Teleskop" vyšel zatím jen digitálně a k poslechu je níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY