Bat For Lashes v "Sunday Love" vypráví příběh opuštěné nevěsty

01.06.2016 11:18 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Loni to ještě na nové album Bat For Lashes úplně nevypadalo, neb si Natasha Khan odskočila do projektu Sexwitch, ve kterém se potkala s kapelou TOY a vydali společně jedno minialbum coverů. V druhé polovině února se však na internetu objevila kompozice "I Do" a na jejím webu bylo odhaleno svatební oznámení avizující datum 1. červenec. V tento den vyjde "The Bride" (čtvrtá řadovka), jejímž ústředním tématem je příběh nevěsty, která musí odjet osamocena na líbánky, protože její nastávající umřel cestou na svatební obřad v kostele. Mělo by se jednat o potemnělou meditaci o lásce, ztrátě, žalu a oslavě života. S natáčením Natashe pomohl již osvědčený team - Simone Felice, Dan Carey, Head a Ben Christophers.

V doprovodném klipu k písničce "Sunday Love" se tento příběh zhmotňuje, Natasha si zde zahrála onu nevěstu, jež kdesi v poušti potká svého vyvoleného, který jí náhle v závěru zmizí (možná i s pomocí mimozemských civilizací), toho v automobilu doprovázejí tři přízraky v podobě zahalených žen. Video vznikalo v malebné scenérii osamocené prérie. Khan prý dokonce napsala scénář ke krátkému filmu (ten hodlá i natočit), k němuž má být deska doprovodným soundtrackem. "Sunday Love" je pak jakýmsi dějovým sestřihem chystaného celku.

"The Bride" Bat For Lashes vyjde v pátek 1. července a přinese tuto dvanáctku skladeb: I Do, Joe's Dream, In God's House, Honeymooning Alone, Sunday Love, Never Forgive The Angels, Close Encounters, Widow's Peak, Land's End, If I Knew, I Will Love Again, In Your Bed. Video k "Sunday Love" zcela naplňuje téma desky do obrazové formy, prostá dějová linie a malebná atmosféra z něj dělají nepřehlédnutelné lákadlo na celou nahrávku; dáváme osm z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY