shop.musicserver.cz
Nové desky pro 20. týden

Nové desky pro 20. týden

Vydáno: 22.05.2016 20:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden budou vévodit stojanům s novou hudbou dvě legendy světové hudební scény - Eric Clapton a Bob Dylan. K nim se přidá ambiciózní Ariana Grande a tuto trojici dále doprovodí dva soundtracky, folkový zpěvák Brett Dennen, čeští ATMO Music, rocková Lita Ford nebo třeba potomek jiné legendy Ziggy Marley.

Pokud se v pondělí 23. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Eric Clapton - I Still Do (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / rock

Eric Clapton - I Still Do
Ačkoli se může zdát, že se kolem Erica Claptona stále něco děje a že stále vydává nějaká alba, pravda je ta, že fanoušci na sólový novinkový studiový materiál čekají již šest roky od nahrávky "Clapton". Od té doby vydal například živák, desku plnou spoluprací "Old Sock", nebo třeba poctu JJ Caleovi. Nyní toto čekání končí s novinkou "I Still Do", která míchá zbrusu nové a původní písničky s předělávkami některých písní kolegů. Mezi ně patří například Dylanova "I Dreamed I Saw St. Augustine", "Alabama Woman Blues" Leroye Carra nebo "Stones in My Passway" Roberta Johnsona. Ve studiu se pak po velmi dlouhé době sešel s producentem Glynem Johnsem, který má na svědomí produkci takových desek jako "Who's Next" The Who, "Sticky Fingers" The Rolling Stones, "Mad Dogs And Englishmen" Joa Cockera, či "Desperado" The Eagles. Přímo ve studiu ho pak doprovodil coby člen kapely zpěvák a klavírista Paul Carrack, jehož hlas v dobách největší slávy reprezentoval Mike & The Mechanics. Grafiku alba navíc vytvořil Sir Peter Blake. Celkem dvanáct skladeb, které rozšíří v deluxe edici další dvě, reprezentují v současné době dvě ukázky a povídání o celé desce na Claptonově YouTube.com kanálu. Pokud vás zaujmou, můžete hledat i verzi na vinylu.


Bob Dylan - Fallen Angels (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop

Bob Dylan - Fallen Angels
Bob Dylan vydal začátkem loňského roku desku "Shadows In The Night", která obsahovala coververze amerických hitů z poloviny minulého století, z nichž všechny nazpíval Frank Sinatra. Legendárnímu písničkáři se práce na tomto albu evidentně zalíbila, protože stejný koncept zvolil i na letošní novince "Fallen Angels". Písně autorů, mezi nimiž jsou i Johnny Mercer, Harold Arlen, Sammy Cahn nebo Carolyn Leigh, totiž opět během své kariéry zpíval Frank Sinatra, tedy s jednou výjimkou, kterou je klasika "Skylark". Deska se natáčela v hollywoodských Capitol Studios během loňského roku a mezi dvanáctkou písniček najdete i slavnou "All The Way", "That Old Black Magic", či "It Had to Be You". Prvním singlem byla ovšem zvolena méně známá píseň "Melancholy Mood", jejíž audio ukázku Dylan nahrál na svůj YouTube.com profil. My pouze dodáme, že album vyjde také na vinylu.


Ariana Grande - Dangerous Woman (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / dance pop

Ariana Grande - Dangerous Woman
Americká zpěvačka Ariana Grande začala své třetí album nahrávat prakticky ihned po vydání předchůdce "My Everything", kterého vydala před dvěma roky v létě. Hlavní část práce pak odbyla v létě a na podzim loňského roku, takže již koncem ledna mohla prohlásit nahrávku za hotovou. O něco větší problém měla se jménem. Novinka se původně měla jmenovat "Moonlight", ovšem nakonec název změnila, takže ji uvádí na trh pod názvem "Dangerous Woman". Spolupracovala na něm s lidmi jako Savan Kotecha, Ilya Salmanzadeh, Max Martin nebo Tommy Brown a ve studiu pak přivítala coby hosty Nicki Minaj, Lila Wayna, Macy Gray a připojil se i rapper Future. Vedle obvyklého popu, tanečního popu a r'n'b navíc jedenáctku skladeb, které v deluxe edici rozšíří další čtveřice, osvěžila prvky reggae nebo house. Jak moc a jakým způsobem, zjistíte z videí na jejím VEVU.


Tip týdne

Ziggy Marley - Ziggy Marley (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický hard rock

Ziggy Marley - Ziggy Marley
S šestou studiovou deskou přichází na scénu Ziggy Marely, nejstarší syn slavného Boba Marleyho. Jednoduše pojmenovaná nahrávka vznikala v Los Angeles a produkci obstaral sám její autor. Nutno dodat, že na Ziggyho byly kladeny vysoké nároky - jeho předešlá nahrávka "Fly Rasta" z roku 2014 sklidila jen samé pozitivní ohlasy a dokonce i cenu Grammy za Nejlepší Reggae Album. Jestli se mu podaří vydat podobně úspěšnou nahrávku posuďte sami po poslechu ukázek na YouTube.com.


Různí - Sing Street (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / pop / rock

Různí - Sing Street (soundtrack)
Do světové produkce se pomalu přes Sundance Film Festival a řadu nadšených reakcí kritiky dostává film "Sing Street", který se odehrává v polovině osmdesátých let v irském Dublinu a vypráví o začátku jedné hudební skupiny. Vzhledem k tomu, že je to hudební film, nemůže chybět soundtrack, který se k nám dostává i přes to, že vysílání filmu u nás není dosud potvrzené. Soundtrack je poskládaný z dialogů a písniček zmíněné kapely, které jsou navíc proložené hity té doby. Původní songy má na svědomí režisér filmu John Carney, který režíroval také "Once", a také skotský muzikant Gary Clark, který působil v osmdesátých letech ve skupině Danny Wilson a následně spolupracoval s Natalií Imbruglia, Deltou Goodrem, Markem Owenem, nebo Alex Hepburn. Mezi nimi pak uslyšíte hity The Cure, A-ha, Duran Duran, The Clash, Hall & Oates, Spandau Ballet, nebo The Jam. Závěrečnou původní písničku pak napsal a nazpíval Adam Levine z Maroon 5. Něco z muziky odhaluje trailer na YouTube.com a ukázky všech skladeb nabízí Supraphonline.


Michal Ambrož & David Koller - Srdeční příběh (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Michal Ambrož & David Koller - Srdeční příběh
První sólové album rockové legendy Michala Ambrože, které produkoval David Koller, je tady. Vzniklá nahrávka nese titul "Srdeční příběh" a všechny písně na něm má na svědomí právě Michal Ambrož. Navíc, poprvé v životě na něm nehraje, ale jen zpívá. Výběr skladeb na CD pak dostal na starost David Koller: "V Michalově autorství je hodně hitů a říkal jsem si, že jsou některý písničky zasunutý a pro mě jsou to hity taky, i když nebyly v hitparádách..." Slavnostní křest desky je naplánován na 25. června na Metronome Festivalu, kde ho představí nové seskupení Michal Ambrož & Hudba Praha. Oficiální „klubový“ křest pak proběhne 13. září v Paláci Akropolis. Trailer k albu najdete na YouTube.com


Barenaked Ladies - BNL Rocks Red Rocks (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / alternativní rock

Barenaked Ladies - BNL Rocks Red Rocks
Kanadská rocková parta Barenaked Ladies loni album "Silverball", následované světovým turné společné, které pokračuje i letos navíc společně s OMD a Howardem Jonesem. Během něj se zastavili také ve slavném amfiteátru Red Rocks, tento koncert nahráli a nyní jeho záznam vydávají pod názvem "BNL Rocks Red Rocks". Na CD se dostalo ve výsledku celkem patnáct písniček, mezi kterými najdete vedle hitů jako "One Week" nebo "Pinch Me" i klasiku "If I Had $1,000,000", nebo živou verzi titulního songu seriálu "The Big Bang Theory". Několik video ukázek sdílí kapela na svém YouTube.com profilu.


Against The Current - In Our Bones (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Against The Current - In Our Bones
Poprocková formace Against The Current vydává jedno z nejočekávanějších alb tohoto roku. Osazenstvo kapely desku pojmenovalo titulem "In Our Bones". I když byli muzikanti s počinem hotoví už koncem loňského roku, posluchači si na dílo museli počkat. "Naše první deska je oficiálně hotová a nemůžeme se dočkat, až se o ni s vámi podělíme. Doufáme, že se vám bude líbit, stejně jako nám!" Zpěvačka Chrissy Constanza k tomu dodala: "Je to pro mě silná emocionální záležitost. Je to jediná deska, kterou jsem schopná poslouchat a na konci každé písně jsem dojata k slzám. Jsem na naše dílo patřičně pyšná!" Ukázku najdete na YouTube.com.


Brett Dennen - Por Favor (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Brett Dennen - Por Favor
Americký folkový zpěvák a skladatel Brett Dennen není u nás tolik známý, ačkoli má na svém již pět studiových alb, z nichž to poslední s názvem "Smoke And Mirrors" vydal před třemi roky. Navazovat na něj bude novinkou "Por Favor", pro které nachystal celkem deset písniček. Jejich produkci dostal na starost držitel Grammy Dave Cobb, jehož služeb využili Chris Stapleton, Jason Isbell, nebo Sturgill Simpson. Nahrávalo se v Nashvillu a vy se s nimi můžete částečně seznámit prostřednictvím Dennenova YouTube.com kanálu.


Atmo Music - Sen (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Atmo Music - Sen
Druhé album liberecké dvojice je ATMO Music jednou z nejočekávanějších domácích nahrávek letošního roku. Od dubna 2014, kdy ATMO Music debutovali deskou "Andělé x Démoni", šla jejich popularita strmě vzhůru. Miliony zhlédnutí na YouTube, vyprodané kluby a sály, koncerty s Chinaski i PSH, vysoké rotace v rádiích, nominace na různá ocenění včetně Slavíka. Z generace nových interpretů, kteří žijí denně on-line, se podobným úspěchem může chlubit jen další oblíbená tuzemská formace Slza. Desku "Sen" předznamenává singl "Valerie", který Beef a ODD vydali během března. Podle statistik na YouTube jde o nejúspěšnější klip ATMO Music, jelikož V prvních dnech rostl počet jeho zhlédnutí v porovnání s ostatními videi dvojice nejrychlejším tempem. Sami se přesvědčte na YouTube.com.


Různí - Vinyl (The Essentials Best Of Season 1) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / pop / rock

Různí - Vinyl (The Essentials Best Of Season 1)
Patrně jste se už doslechli o novém seriálu HBO "Vinyl", jehož producenty jsou Mick Jagger a Martin Scorsese. Odehrává v New Yorku sedmdesátých let minulého století, zkoumá hudební branži v době nástupu punku, diska a hip-hopu a sleduje ji očima hudebního vydavatele, který chce zachránit svou nahrávací společnost. Vzhledem k tomu, že jde o hudební seriál, není divu, že první řada nabízí už druhý soundtrack. Ten s názvem "Vinyl (The Essentials Best Of Season 1)" přináší ty nejlepší písničky, které v seriálu zazněly. Mají je na svědomí například Julian Casablancas, Charli XCX, Elvis Costello, Trey Songz, Charlie Wilson, Iggy Pop, Chris Cornell, Humble Pie, Nate Ruess, nebo Alex Newell, Jess Glynne, DJ Cassidy společně s Nilem Rodgersem. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek hledejte v internetovém obchodě Amazon.com.


Manic Street Preachers - Everything Must Go 20 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / brit pop / hard rock

Manic Street Preachers - Everything Must Go 20
V pátek 20. května uplynulo přesně dvacet let od vydání alba "Everything Must Go", které velšské Manic Street Preachers definitivně etablovalo na vrchol britské potažmo i světové hudební scény. Není tedy divu, že kapela i její fanoušci na desku, z níž pochází například i hit "A Design For Life", rádi vzpomínají. Nyní budou moci vzpomínat ještě intenzivněji s výroční edicí "Everything Must Go 20". Standardní verze bude obsahovat původní remasterované album a k tomu přidá ještě záznam koncertu v manchesterské Nynex aréně. Pro fanoušky bude ovšem zajímavější deluxe box set, který k remasterovanému CD přidá navíc disk s b-stranami singlů, zmíněný koncert, ovšem tentokrát ve video podobě na DVD, další DVD s dokumentem o vzniku desky a videoklipy a také album na vinylu.


Jan Vodňanský, Petr Skoumal & spol. - Tarantule a jiné nevydané songy (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Jan Vodňanský, Petr Skoumal & spol. - Tarantule a jiné nevydané songy
Jan Vodňanský oslaví v červnu půlkulaté narozeniny a u této příležitosti vychází album "Tarantule a jiné nevydané songy". Jak už název napovídá, jde o archivní nahrávky z šuplíků Jana Vodňanského ze sedmdesátých let, tedy z doby, kdy dvojice Vodňanský - Skoumal již nesměla veřejně vystupovat. Záznamy vznikly buď v domácích soukromých studiích, nebo na večírcích v různých studentských kolejích, fakultách a podnikových klubech. Autorem všech šestadvaceti písniček je Jan Vodňanský a hudební složku má na svědomí především Petr Skoumal, kterého doplnil Jaroslav Jakoubek, Ivan Mizera, Martin Zákravský, Jiří Bulis a Jiří Toufar. Zpívají většinou autoři, doprovázeni někde Zdenou Lorencovou nebo Světlanou Nálepkovou či Přemyslem Rutem. Písničky mají v sobě nádech totální absurdity, což zvláště v době normalizační působilo velmi osvěžujícím dojmem. Seznam skladeb včetně ukázek nabízí Supraphonline.


Dále vychází:

Armin Van Buuren - A State Of Trance 2016 (Sony Music)
David Bowie - Changesonebowie (Warner Music)
Kontra K - Labyrinth (Sony Music)
Kontra K - Labyrinth (3CD) (Sony Music)
Petr Kotvald - Exxxclusive (Zlatá kolekce) (Supraphon)
The Playfords - Luther Tanzt (Sony Music)
Waterstrider - Nowhere Now (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Bob Dylan - Fallen Angels (Sony Music)
Eric Clapton - I Still Do (Universal)
Lita Ford - Time Capsule (Mystic Production)
Loose Tapestries - N.H.S. (Sony Music)
Waterstrider - Nowhere Now (Sony Music)

Reedice:
Saga - The Human Condition (Sony Music)
Satyricon - Nemesis Devina (Reedice 2016) (Mystic Production)
The Highwaymen - American Outlaws: The Highwaymen Live (CD+DVD) (Sony Music)
The Highwaymen - American Outlaws: The Highwaymen Live (CD+BluRay) (Sony Music)

NÁZORY
  • Ziggy Marley a melodický hardrock? (Jiří, 23.05.2016 10:16) Reagovat

    Nic se neděje.. ale Ziggy Marley určitě melodický hard rock nehraje :-)..

    • Re: Ziggy Marley a melodický hardrock? (Ho_Reese, 23.05.2016 11:33) Reagovat

      Tj, jako bych dostal pěstí do očí :-)

    • Re: Ziggy Marley a melodický hardrock? (Anonym, 23.05.2016 17:05) Reagovat

      ježiši, tohle neni dobrý, maj určitě v redakci skvělej fet, když si pletou Reggae s hard rockem ..


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- David Koller má před sebou poslední část turné k albu "LP XXIII", které má dvě nominace na Anděla. Láká na něj novým živým videem (17.03.2024 08:17)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Bob Dylan a Willie Nelson v létě znovu vyrazí na společné festivalové turné (28.02.2024 14:32)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu