Velikán Eric Clapton i smutná Marissa Nadler se objeví v dalším květnovém XPlaylistu

16.05.2016 10:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Když je v květnu plný měsíc a není oblaky zastřený, tehdy zmrazuje ovocný květ, takže jej zahubí. Třeba s pomocí hypnotické folkové podivínky Marissy Nadler. Ta vydává své sedmé album "Strangers" pod producentským dohledem Randalla Dunna (Sunn O))), Earth, Black Mountain) a labelem Sacred Bones. Vytvořila primitivní, zlomené, zklamané, jemné a osamocené charaktery cizinců z názvu desky, kteří obývají surrealistické apokalyptické snové krajiny. Na recenzi dívčí gotické nádhery si počkejte do Full Moonu #61.

Se sólovou deskou "The Triad" se po šesti letech vrací berlínský producent Hendrik Weber aka Pantha Du Prince. Jeho minulý počin "Black Noise" (2010) byl spíš záležitostí osamoceného skládání v malém pokoji, oproti tomu nové album je více o lidské interakci. Nikoliv o té digitální na Facebooku, ale o setkávání se a jamování.

Richard Ashcroft se proslavil jako zpěvák kapely The Verve (kdo by neznal odrhovačku "Bitter Sweet Symphony") a 20. května vychází jeho čtvrtá sólovka "These People". Zúčtuje na ní s osobními i světovými událostmi a první singl se jmenuje "This Is How It Feels".

Kytarová ikona Eric Clapton po čtyřiceti letech znovu spolupracoval s producentem Glynem Johnsonem (Rolling Stones, Eagles, Led Zeppelin, The Who), a to na nové desce "I Still Do" (což je část vyznání jeho tety, které mu sdělila před svou smrtí). Hostuje na ní Bob Dylan (cover písničky "Dreamed I Saw St. Augustine") a bluesový velikán Robert Johnson ("Stones In My Passway"). Portrét na obalu vytvořil Peter Blake, jeden z autorů coveru ikonické desky "Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band" od Beatles a "Face Dances" od The Who. Zmíněný Bob Dylan také nelení a předělává klasiky. V jeho případě se jedná o písně Franka Sinatry a album "Fallen Angels" jich obsahuje hned dvanáct.

S čerstvou nadílkou posthardcoru pod názvem "Along The Shadow" se hlásí američtí Saosin a v nové sestavě o sobě dávají vědět Švédové Katatonia na desce "The Fall Of Hearts". To bude doják. Měsíc máj - koňům seno a na pec sám.

Alba na týden 16. - 22. 5. 2016:

Against The Current - In Our Bones
Angry Angels - Angry Angels
Ariana Grande - Dangerous Woman
Assassin - Combat Cathedral
Black Royal - The Summoning Pt. 2
Bob Dylan - Fallen Angels
Dawn Of Ashes - Theophany
Enthean - Priests Of Annihilation
Eric Clapton - I Still Do
Fifth Harmony - 7/27
Flotsam And Jetsam - Flotsam And Jetsam
Gruesome - Dimensions Of Horror
Hortus Animae - There's No Sanctuary
In Mourning - Afterglow
Iron Savior - Titancraft
Katatonia - The Fall Of Hearts
Lonewolf - The Heathen Dawn
Marissa Nadler - Strangers
Mutual Benefit - Skip A Sinking Stone
Oak Pantheon - In Pieces
Pantha du Prince - The Triad
Perihelion - Hold
Richard Ashcroft - These People
Saosin - Along The Shadow
Seiho - Collapse
Schwarzer Engel - Götterfunken
SuidAkrA - Realms Of Odoric
Supermoon - Playland
Teloch - Thus Darkness Spake
Terry Allen - Juarez
ToxicRose - Total Tranquility
True Black Dawn - Come The Colorless Dawn
Weekend Nachos - Apology
Whispered - Metsutan - Songs Of The Void
Wo Fat - Midnight Cometh
Wormfood - L'envers


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY