Michael Foret na "No Right/No Wrong" zkouší nové obzory

03.05.2016 11:12 - Dan Hájek | foto: Michael Foret

Na třetí desku Michaela Foreta si ještě chvilku počkáme, s Luďkem Fialou (z Decline) na ní však postupně pracují. Jako další ochutnávka z ní byla vybrána letně naladěná "No Right/No Wrong", jejíž vznik Michael shrnuje: "Zkouším nové vody, ve kterých se kupodivu cítím dobře. Když jsme s Luďkem na písni pracovali, bylo mi hned jasné, že bychom měli zkusit i anglickou verzi. Zvuk si o to vyloženě říkal. A možná je to i dobrý motiv právě pro to, abychom to zkusili venku. Nicméně píseň vyloženě vystihuje můj aktuální stav a shrnuje celé léto, které chci letos prožít konečně tak, že nebudu řešit, co je dobře a co je špatně ("No Right/No Wrong"). Ale budu dělat, co cítím."

"No Right/No Wrong" vznikla z krátkého hudebního motivu, který měl Luděk ve svém archivu; její česká verze nese jméno "Sami sebou". Idea videoklipu vzešla celkem záhy a bezprostředně - zachycuje atmosféru blížícího se léta a záběry z krátkého výletu do Berlína. Natáčelo se spontánně převážně na iPhone a malou kameru, klip tedy nemá žádný ucelený děj nebo zápletku. Výsledná forma vznikala pod drobnohledem Jiřího Vatky a v prostřizích můžete zahlédnout i tanečníky Lukáše Prokopa a Nikol Schwarzovou.

Svým způsobem je "No Right/No Wrong" jakýsi zatěžkávací test, zda by tato forma tvorby Michaela Foreta zafungovala stejně jako ta v češtině. Letní nálada a uvolněnost je z ní ale patrná na každém rohu, šest z deseti ve výsledku nemusí znamenat finální resumé a klidně v názorech můžete nějaký ten bod přihodit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY