Zpěvák Prince nečekaně zemřel. Bylo mu 57 let

21.04.2016 19:40 - Honza Balušek | foto: NPG Records

Hudební svět je nečekaně chudší o další hudební legendu. Podle zpráv bulvárního webu TMZ, které ale byly záhy potvrzeny, zemřel dnes ráno zpěvák, skladatel, kytarista, herec, producent... Prince.

Umělec měl problémy už minulý týden, když jeho soukromé letadlo mělo neplánovanou přestávku právě kvůli jeho špatnému zdraví. Poté ovšem opět vyrazil na koncertní pódium. Podle dosavadních informací to vypadá, že důvodem jeho smrti byl těžký případ chřipky. Prince zemřel dnes ráno 21. dubna v sedmapadesáti letech ve své rezidenci Paisley Park v Minnesotě. Zůstalo po něm celkem devětatřicet alb.

Jeho umělecká dráha začala v roce 1978 debutovým albem "For You", celosvětový úspěch se ale dostavil s filmem "Purple Rain" a jeho doprovodným soundtrackem z roku 1984. Mimořádně aktivní hudebník za celou svou kariéru kromě hudby proslul i bojem s nahrávacími společnostmi, které odmítaly přijmout jeho obrovskou produktivitu, která ho i donutila si změnit jméno. Minulý rok vydal hned dvě alba, "HITnRUN Phase One" a "HITnRUN Phase Two" a měl také pracovat na své autobiografii nazvané "The Beautiful Ones". Tu za něj už bohužel bude muset dopsat někdo jiný.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY