Electropopoví NANO si na nové desce dali záležet. Pokřtí ji v NoDu

01.05.2016 10:53 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Pražská indiepopová čtveřice NANO si za šest let fungování získala renomé i fanoušky díky poctivým, často tanečně laděným písničkám a koncertům se skvělou atmosférou. Rychlému startu pomohl i fakt, že ve skupině figurují samé zavedené tváře. Frontmanku Marquet si můžete pamatovat z bývalých Basta Fidel, baskytarista Květák hrával v Prague Ska Conspiracy, kytarista Hadži stál v čele Panamy a Matouš pro změnu bubnoval v kytarových Pinking Shears.

Debut "2am Bedroom Songs", který skupina vydala před čtyřmi roky, sklidil úspěch a obzvlášť singlu "Sober" se dařilo v éteru. S odstupem čtyř let na něj NANO navazují nahrávkou "Is This Art?" a zároveň opouští dřívější DIY přístup. Produkci jedenácti písniček, z nichž řada měla prostor uzrát během živého hraní, si vzal na starost Jiří Burian (Republic Of Two, Kapitán Demo, ex-Southpaw) a o zvuk se postaral Amák. Je nasnadě, že novinka by si tak k posluchačům měla najít cestu ještě o kus snáze. Kromě velkých změn ve výrobním procesu ale NANO slibují, že zůstali pořád sví a opět se pokouší co nejpřirozeněji propojit taneční náboj s prvky melancholie.

Křest nového alba proběhne 4. května v pražském NoDu a jako host vystoupí spřátelení Dalekko, kteří na sebe loni upozornil debutem "Nechoďte ještě spát" a pomalu pracují na novém materiálu. Na křtiny pak skupina naváže koncertem v Olomouci, kde zahraje 10. května v Divadle Hudby, a v Plzni v klubu Pod Lampou společně s Lazer Viking (dříve Boy Wonder & The Teen Sensations).

Naposlouchat novou desku ještě před křtem můžete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY