Simple Plan zahrají už v sobotu v Praze. Přiznávají fascinaci seriálem "Pobřežní hlídka"

04.03.2016 19:30 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Už v sobotu 5. března vystoupí v Praze kanadští poppunkeři Simple Plan. Představí nové album "Taking One For The Team", ale nezapomenou ani na své starší hity. Aktuální album vyšlo 19. února a formace ho představila mimo jiné singly "I Do Not Wanna Go To Bed" či "Boom".

"Vše na desce jako by bylo extrémnější. Popové skladby ještě víc popové, rockové ještě rychlejší a tvrdší. Doladili jsme pouze směr, kterým se kapela poslední roky ubírala. Nahráli jsme tedy ryze popové skladby a zároveň jsme na album umístili nejtvrdší písně naší kariéry. Přitom ani jedna z položek není vycpávkou, o všech jsme stoprocentně přesvědčeni, že nás reprezentují. Jinak bychom album mezi lidi nepustili," tvrdí kytarista Sebastien Lefebvre v rozhovoru pro aktuální číslo magazíno Rock And All.

Přiznává, že kapelu neminul fenomén devadesátých let - seriál "Pobřežní hlídka". "V devadesátkách, kdy nebyl tak rozšířený internet, sis musel pustit televizi, abys viděl pěkný ženský v bikinách. A zákonitě jsi tak koukal na "Pobřežní hlídku". Po pravdě řečeno ani nevím, jestli tam byla nějaká dějová linka, ale nám to v té době stačilo. Zároveň jsme chtěli formou klipu "I Dont Wanna Go To Bed" dát najevo, že se nebereme vážně. Dokonce jsme malou část točili přímo v době Davida Hasselhoffa a řeknu ti, to je napůl muzeum. Má tam všude své obrázky, plakáty a fotky z časopisů. Šílené!"

Simple Plan budou na koncertu předskakovat formace Ghost Town a The Bottom Line, poslední lístky do Malé sportovní haly lze zakoupit v sítích Ticketpro a GoOut. Vstupenky na stání stojí 775 Kč, pro ZTP/P 715 Kč včetně doprovodu. 25 Kč z každé vstupenky poputuje nadaci Simple Plan Foundation.

Kapelu tvoří zpěvák Pierre Bouvier, bubeník Chuck Comeau, baskytarista David Desrosiers a kytaristé Sebastien Lefebvre a Jeff Stinco. Vydali čtyři řadové desky - tu zatím poslední "Get Your Heart On!" s hity "Jetlag" a "Summer Paradise" v roce 2011 - několik koncertních záznamů a celkově po celém světě prodali přes devět miliónů kopií. Simple Plan získali také řadu cen - například Teen Choice Award (2005), JUNO Fan Choice Award (2006), Allan Waters Humanitarian Award (2012), Yahoo! Canadian Impact Award (2012), NRJ award (2012) nebo Allan Slaight Humanitarian Spirit Award (2013). Díky vlastní nadaci Simple Plan Foundation kapela od roku 2005 věnovala přes dva milióny dolarů dalším organizacím zaměřeným na pomoc mladým lidem v nouzi a dětem ohroženým nevyléčitelnými nemocemi v Kanadě i zahraničí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY