Do Prahy míří deathmetalová mlátička Suffocation

24.02.2016 13:48 - Matěj Bílý | foto: www.nuclearblast.de

Pražský klub Futurum se ve čtvrtek 3. března 2016 otřese v základech. Svou devastující jízdu zde totiž předvede americká deathmetalová mlátička Suffocation. Společnost jí budou dělat krajané Cattle Decapitation sázející převážně na death/grindovou notu. V roli supportu se představí ještě americké deathcore partičky Abiotic, The Convalescence a Rakušané Monument Of Misanthropy se svým brutal death metalem.

V deathmetalovém žánru nalezneme jen málo kapel s podobně kultovním statutem, jakým disponuje newyorská sebranka Suffocation. Skupina působí na scéně již od roku 1988 - s výjimkou krátké pauzy na přelomu tisíciletí - a po celou dobu posluchačům servíruje zcela nekompromisní kombinaci maximálně brutální, ale zároveň techniky propracované hudby. Desky jako "Effigy Of The Forgotten" či "Pierced From Within" jsou po právu řazeny k tomu nejlepšímu, co v rámci žánru vzniklo.

Suffocation jsou známí tím, že jejich živá produkce tlačí ještě o poznání více než studiová tvorba. Pokud chcete zažít pocit jedince stojícího napospas rozjetému parnímu válci a zároveň si vychutnat precizní instrumentální výkony pětičlenného komanda, nesmíte ve smíchovském Futuru v žádném případě chybět.

Koncert začíná v 19:30 hodin. Vstupenky je možné zakoupit na místě od sedmé hodiny večerní, případně za zvýhodněnou cenu v předprodejní síti Go Out.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY