shop.musicserver.cz
Nové desky pro 6. týden

Nové desky pro 6. týden

Vydáno: 14.02.2016 09:47 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

První polovinu února bude uzavírat s desátou deskou Ronan Keating a s osmnáctou němečtí Scooter. K nim se připojí s živákem Elvis Costello, fusion formace Snarky Puppy, jazzový kytarista Bill Frisell nebo Angličanka Foxes. Milovníky jemnější muziky potěší Violet Road a příznivce dream popu zase Radiation City. Pokud ale holdujete tvrdšímu rocku a metalu, pak je tu pro vás novinka Drowning Pool.

Pokud se v pondělí 15. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Ronan Keating - Time Of My Life (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Ronan Keating - Time Of My Life
Ač se to možná nezdá, irský zpěvák Ronan Keating se po vydání alba "Fires" odmlčel na zhruba tři a půl roku. V tomto mezidobí se bavil hlavně porotováním v australské verzi reality show "The X Factor", kde také poznal svoji druhou manželku Storm Uechtritz. Právě jí je věnovaná nová deska "Time Of My Life", pro kterou Ronan Keating s několika dalšími autory složil jedenáct nových písniček. Na nahrávce se s ním podílel asi nejvíce Steve Lipson, známý ze spolupráce s Annie Lennox, Jeffem Beckem, Hansem Zimmerem a Ronem Howardem, a Peter-John Vettese, který je známý díky působení v Jethro Tull, Bee Gees, Simple Minds a Wings Paula McCartneyho. K nim se pak připojili ještě Dan Healy, Martin Brammer a jednu písničku pro něj složili i The Vamps a Red Triangle. K jedenácti novinkám pak přidal ještě coververzi oscarové "Falling Slowly" Glena Hansarda a Markéty Irglové, kterou si s ním zazpívalo anglické country duo The Shires. Prvním singlem se stala písnička "Let Me Love You", jejíž videoklip uvidíte na YouTube.com. Zbytek písniček si můžete v ukázkách poslechnout na Supraphonline.cz.


Scooter - Ace (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: techno / EDM

Scooter - Ace
Čeští fanoušci německých Scooter mají ještě v čerstvé paměti jejich poslední pražský koncert a neúnavná čtyřka se jim už opět připomíná s novým albem nazvaným "Ace". Vzhledem k tomu, že formace vydává své desky takřka s železnou pravidelností co dva roky, je novinka již jejich osmnáctým studiovým albem. Scooter na něm nabídnou celkem čtrnáct nových skladeb, mezi něž zařadili i velmi známý "Valčík č. 2" Dmitrije Šostakoviče. Hledejte ho po názvem "The Birdwatcher" a další převzatou písničkou je "Torch" od synthpopových Soft Cell. Na desce opět spolupracovali s australským zpěvákem Vassym, kterého doplnil ještě Michael Maidwell. Většina fanoušků zná už první singl "OI" a zbytek písniček jim v ukázkách nabídne třeba německý Amazon.


Tip týdne

Snarky Puppy - Family Dinner Volume Two (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz fusion

Snarky Puppy - Family Dinner Volume Two
Jazzová formace Snarky Puppy byla u nás v Česku ještě donedávna nepříliš známým jménem, ovšem poté, co předloni získali cenu Grammy, se vše změnilo. Loni tato formace, která má v základu osmnáct členů, ale operativně se rozšíří až na čtyřicet muzikantů, dlouho dopředu vyprodala svůj koncert v rámci Jazzového festivalu Přerov. Vrátit na koncertní pódia by se mohli v souvislosti s vydáním nové desky "Family Diner Volume Two", která navazuje na tři roky starý první díl. V základní verzi nabídne CD celkem osm skladeb, které ovšem výrazně doplňuje bonusové DVD s další pěticí skladeb. Ani v případě této nahrávky v tom Snarky Puppy nezůstali sami, ale do procesu zapojili dalších dvaadvacet lidí plus uskupení Nola International, jehož členy jsou například Jason Marsalis, Terence Blanchard nebo Mike Dillon. Mezi zmíněnými hosty jsou pak zpěváci Susana Baca, David Crosby, Becca Stevens, Laura Mvula a Salif Keïta, saxofonista Jeff Coffin nebo členové skupiny Väsen. Že by jazzovým příznivcům opravdu neměla tato novinka uniknout, můžete zjišťovat ze série videí na jejich YouTube.com.


Radiation City - Synesthetica (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / folk rock

Radiation City - Synesthetica
Se třetí studiovkou se tento týden hlásí o slovo formace Radiation City. Pokud vám jejich tvorba není cizí anebo fandíte muzice ze šedesátých let, pak by vám jejich počin "Synesthetica" neměl rozhodně utéct. To dokazují i dosavadní recenze, podle kterých jde o nadprůměrně zdařilý počin s výjimečnými vokály. "Jsme moc rádi, že jsme se v naší kariéře dostali tak daleko, vyzkoušeli tolik různých věcí a uplatnili i náš nevšední přístup. Je při tom tak snadné se ztratit v detailech a zaměřit se na ně tak, že vám pak unikne celkový obraz. A o tom právě naše nová deska je: Žít každodenní život a naučit se spojit city a všechny disciplíny," prozradilo osazenstvo formace k nové desce. Jestli mají pravdu, přesvědčte se sami a poslechněte si preview nahrávky.


Violet Road - In Town To Get You (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Violet Road - In Town To Get You
Narazili jste už na formaci Violet Road? Pokud ne, díky novince "In Town To Get You" máte ideální šanci se s formací seznámit a během poslechu deseti písní se rozhodnout, jestli se vám čas strávený s formací z Norska líbil, nebo ne. Ostatně, k tomu stačí už jen první tóny úvodní skladby "We Are The Love". Podle recenzentů času věnovaného Violet Road určitě litovat nebudete: "Skladby na desce vás pobaví, rozesmutní a roztančí. A budete si pak nadávat, že jste se jim nevěnovali už dřív. Je to skvělé album," uvádí jeden z kritiků. Přesvědčte se ostatně sami a poslechněte si "Out Of Words".


Foxes - All I Need (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / dance pop

Foxes - All I Need
Anglická zpěvačka Louisa Rose Allen, kterou budete znát spíše pod přezdívkou Foxes, svým předloňským debutem "Glorious" velmi slušně vstoupila na hudební scénu. V Británii to dotáhla do Top 5 a špatně se jí nevedlo ani ve zbytku světa a k tomu přidala ještě několik nominací na hudební ceny. Nyní se bude snažit na tento slibný začátek navázat druhou deskou "All I Need". Pro skládání a nahrávání kolem sebe soustředila tým lidí, v němž se to hemží vskutku zajímavými jmény. Vedle opravdu slavných Ricka Nowelse a Babyface pomohli i Jonas Quant, který má na svědomí debut Hurts, člen Bastille Dan Smith, Jim Eliot z Kish Mauve, anglický zpěvák, skladatel a producent Kid Harpoon, Martin Brammer (Olly Murs, James Morrison), držitel Grammy Dan Wilson (Adele, Taylor Swift, Dixie Chicks) nebo Jonny Lattimer, který má částečně na svědomí CD "Lights" Ellie Goulding. Výsledkem toho je celkem dvanáct písniček pro standardní verzi a o čtyři více v případě deluxe edice. První singly už mají své videoklipy, které najdete na zpěvaččině VEVU.


Bill Frisell - When You Wish Upon A Star (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / jazz

Bill Frisell - When You Wish Upon A Star
Americký jazzový kytarista Bill Frisell se po dvou letech vrací s další deskou. Už její název "When You Wish Upon A Star" možná někomu naznačí, že tentokrát svůj hudební um propůjčil filmovým melodiím. Mezi patnácti skladbami uslyšíte melodie z filmu "Psycho", "Tenkrát na západě", "Kmotr", "Písečný ptáček", "Snídaně u Tiffanyho" a zazní třeba i bondovka "You Only Live Twice". K nahráváni si pozval ještě několik dalších muzikantů, takže ve studiu se s ním sešli houslista Eyvind Kang, kontrabasista Thomas Morgan, bubeník Rudy Royston a především zpěvačka Petra Haden, která přidala svůj vokál hned k pěti skladbám. Jakým způsobem známé filmové skladby Frisell předělal, zjistíte poslechem pěti ukázek na jeho webu


Drowning Pool - Hellelujah (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy rock / metal

Drowning Pool - Hellelujah
Rockeři z Texasu, kteří tvoří formaci Drowning Pool, připravili pro své příznivce desku Hellelujuah". Nástupce desky "Resilience" vznikal za dohledu renomovaného producenta Jasona Suecofa, známého ze spolupráce s Deicide nebo Death Angel. Z rádií můžete znát první singl "By The Blood", který podle slov kytaristy CJ Pierce přesně odpovídá tvorbě Drowning Pool. Pokud jste na kousek ještě neměli to štěstí, můžete si skladbu poslechnout na blabbermouth.net. Kromě této skladby přináší nahrávka dalších třináct songů.


Obscura - Akróasis (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní death metal

Obscura - Akróasis
Už je tomu pět let, co němečtí mistři progresivního death metalu z formace Obscura vydali své veleúspěšné album "Omnivium". S novinkou "Akróasis", která dostala svůj název podle řeckého výrazu pro "poslouchání" chtějí svůj úspěch posunout ještě o kus dále. Nahrávka vyjde hned v několika formátech - na CD, dvou LP a také digitálně. "Na nové desce se nám podařilo vytvořit nevídaných kombinací v celé historii kapely dosáhla produkce nejvyšší úrovně," prozradil zakladatel kapely a její lídr Steffen Kummerer. Z osmi skladeb, které v různých edicích doplňují různé bonusy, si můžete poslechnout titulní song. Stačí navštívit YouTube.com


Elvis Costello - Detour Live At Liverpool (DVD) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: roots rock / folk

Elvis Costello - Detour Live At Liverpool
Britský zpěvák a skladatel Elvis Costello strávil loňský červen na turné po své rodné vlasti. Turné bylo zvláštní tím, že byl na pódiu zcela sám bez kapely a vracel se k zásadním písničkám své čtyřicetileté hudební kariéře. Costello střídal během koncertu piano a kytaru a hudební čísla prokládal spontánním vyprávěním, které je místy vtipné, jindy intimní. Jeden z koncertů, konkrétně ten v liverpoolské Philharmonic Hall, nechal natočit a jeho záznam se v podobě nostalgického a jízlivě vtipného koncertního filmu "Elvis Costello: Detour Live At Liverpool Philharmonic Hall" dostává nyní na DVD a Blu-Ray. Speciálními hosty tohoto koncertu byly roots rockové sestry Lovellovy z amerického projektu Larkin Poe, které s ním mimo jiné zahrály skladbu "Claws", jejímž spoluautorem je Paul McCartney. Nalákat by vás mohl trailer na YouTube.com.


Khatia Buniatishvili - Kaleidoscope (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Khatia Buniatishvili - Kaleidoscope
Gruzínská klavíristka Khatia Buniatishvili je ve svých osmadvaceti letech na dobré cestě stát se velkou hvězdou klasické hudby. Má za sebou řadu prestižních ocenění, včetně Echo Klassik Awards, a několik spoluprací se světovými orchestry včetně Orchestre de Paris pod vedením slavného dirigenta Paavo Järviho, s nímž natočila před čtyřmi roky Chopinovský recitál. Už předloni se ale na albu "Motherland" představila, podobně jako na debutu, sólo a v tomto duchu pokračuje i dále s letošní novinkou "Kaleidoscope". Pro něj si vybrala trojici skladatelů a od každého jednu skladbu, takže v jejím podání uslyšíte "Obrázky z výstavy" Modesta Mussorgského, Ravelovu "La Valse" a Stravinského "Petrušku". Ukázky z nich nabízí německý Amazon.


Pentatonix - On My Way Home (DVD) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: a capella / pop

Pentatonix - On My Way Home
Američtí Pentatonix strávili prakticky celý loňský rok na turné - buď s Kelly Clarkson na jejím Piece By Piece Tour nebo na svém vlastním On My Way Home Tour. Právě z toho vlastního připravili pro své fanoušky dokumentární film s jednoduchým názvem "On My Way Home", který byl loni vysílaný sítí Netflix a nyní vyjde také na DVD. Pod sukni tohoto titulu vám dovolí nahlédnout poměrně obsáhlý trailer na Vimeo.com.


Dále vychází:

Frederic Chopin - 2 Piano Concertos (Warner Music)
Heinz Rudolf Kunze - Deutschland (Sony Music)
Jochen Distelmeyer - Songs From The Bottom, Vol. 1 (Sony Music)
Karel Gott - Dotek lásky 1 + Dotek lásky 2 (Supraphon)
Lost Society - Braindead (Mystic Production)
Nikolaus Harnoncourt - Beethoven: Symphonies Nos. 4 & 5 (Sony Music)
Různí - Ona & On, Vol. 2 (Sony Music)
T.Bryant/The Shakedown - The Wayside (Universal)

Vychází na vinylu:
Alessandra Amoroso - Vivere A Colori (Sony Music)
Five Finger Death Punch - American Capitolist (Universal)
Five Finger Death Punch - The Way Of The Fist (Universal)
Five Finger Death Punch - War Is The Answer (Universal)
Lost Society - Braindead (Mystic Production)
Obscura - Akróasis (Mystic Production)
Them - The Angry Young Them (Sony Music)
Them - Them Again (Sony Music)
Toothgrinder - Nocturnal Masquerade (Universal)

Reedice:
Johnny Cash - Koncert V Praze (In Prague- Live) (Sony Music)
Massive Attack - Blue Lines (Universal)

NÁZORY
  • 2 chyby u Scooter (El Raduso, 15.02.2016 08:14) Reagovat

    Jen tak pročítám a dočtu se, že Scooter má 4 členy - už 20 let fungují vždy jako trojice :). No a zpěvák Vassy mě zabil :D Jde o australskou zpěvačku. Jen pro upřesnění :)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Vassy_%28singer%29

    • Re: 2 chyby u Scooter (fancy, 15.02.2016 13:47) Reagovat

      nebo ten žánr u nich :-D techno, EDM - aha :-D musicserver by se fakt měl přestat pouštět do psaní o něčem, o čem ví kulový :-)

      • Re: 2 chyby u Scooter (Prcal, 15.02.2016 19:31) Reagovat

        Taky nechapu, proc se nekdo pousti do neceho, o cem vi prd

        • Re: 2 chyby u Scooter (taky prcal (vcera 2x), 16.02.2016 15:32) Reagovat

          Souhlas!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Scooter oslaví třicet let fungování novým albem, zahrají i na Benátské! (03.02.2024 10:44)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu