Jean Michel Jarre pracuje na druhém díle projektu "Electronica" a ohlašuje festivalové koncerty

26.01.2016 15:08 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Francouzský hudební mág Jean Michel Jarre se loňským albem vrátil na výsluní a dokázal, že i ve svém věku má v elektronické hudbě stále co říct. Nejen proto pracuje na jeho nástupci a zároveň se chystá i na sérii speciálních festivalových koncertů.

Deska "Electronica 1: The Time Machine" byla pro francouzského hudebníka prvním plnohodnotným počinem od roku 2007. Sklidila pochvalné recenze a velmi kladně se na její adresu vyjadřovali i fanoušci. Už během příprav ale bylo jasné, že dojde i na druhý díl s logickým názvem "Electronica Part Two". Ten by měl vyjít ještě v tomto roce a doposud Jarre prozradil, že se na něm v roli hostů objeví Jeff Mills, Julia Holter nebo Gary Numan.

Díky tomu, že byla jednička přijata tak vřele, se Jean Michel rozhodl nový materiál taktéž představit naživo. V letošním roce bude absolvovat několik speciálních festivalových vystoupení po celém světě, jejichž místa a termíny zveřejní postupně.

První už svůj datum i lokaci má. Jde o asi nejpopulárnější španělský festival Sónar, který se uskuteční v druhé polovině července v Barceloně. Jean Michel Jarre obsadí stage jako hlavní hvězda druhé dne (17. července) a kromě něj se návštěvníci mohou těšit i na New Order, Flume, Jamese Blakea, Four Tet nebo Laurenta Garniera.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY