Ani s třetím singlem "Virtue" Bloc Party v nové éře nepřekvapují

15.01.2016 09:26 - Ondřej Selner | foto: facebook interpreta

Vydání chystaného alba nových Bloc Party se kvapem blíží. Kapela se zjevně snaží zaujmout, seč jí síly stačí, z "Hymns", které vyjde již 29. ledna letošního roku, totiž vypouští už třetí ukázku, singl "Virtue". Co si o něm myslet? Předně je třeba si říci, že srovnávání s tvorbou původní sestavy začíná postrádat smysl, současné uskupení se zjevně ubírá úplně jiným směrem. Zcela subjektivně se dá říci, že ne úplně šťastným. Co do kompozice a energičnosti skladeb docela stagnuje, na druhou stranu lze ale rovněž prohlásit, že "Virtue" je stále tím lepším, co současná hudební produkce nabízí.

Problémem nového singlu ovšem je, že zní až příliš podobně jako předchozí vzorky "The Love Within" a "The Good News". Nese se i ve stejně rozvláčném a pomalém tempu. Dojmy ze tří songů, které Bloc Party zatím vypustili, jsou zkrátka více než rozpačité. Britové budou asi definitivně jinou kapelou, a tak je k nim třeba začít přistupovat. I proto nakonec hodnotíme "Virtue" jako docela slušnou a lehce nadprůměrnou pohodovku šesti body.

Singl "The Love Within" prozatím vede, "Virtue" se dostává mezi něj a "The Good News". Uvidíme, jak bude fungovat album jako celek. Dozvíme se to už koncem měsíce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY