Jana Kirschner s "Duchem mesta" čaruje noční iluze

24.12.2015 15:58 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Jana Kirschner a Eddie Stevens uzavřeli celkem nedávno trojdílný komplet spojený s tématem "Moruši". První kapitoly byly rozlišeny barvami, a vznikla tak "Biela" a "Čierna". Nyní k nim náleží ještě remixový dovětek "Remixed". S ním oslovili hudebníky, producenty a dýdžeje, aby podle svého gusta přetvořili jednotlivé položky tohoto koncepčního dvojalba. Většina z nich se pak následně nedržela žádných striktních pravidel, odkazů na původní verze. Jako reprezentant tohoto třetího dějství byla vybrána skladba "Duch Mesta" v úpravě slovenských Fallgrapp, kteří si ji ohnuli do svých elektronických sfér.

K tomuto remixu vznikl i poutavý noční videoklip, bez přebytečných křiklavých barev světélkujících neónů, lákajících na bujarý život pozdní noci v barech a klubech. Stylizace se totiž nese ve výše uvedených barvách. Černobílý vizuál si vzali na svá bedra režisér Branislav Vincze a kameraman Viktor Cicko. Ti nevsadili na žádný pevně stanovený děj a svou pozornost obrátili směrem k obrazům v textu a atmosféře samotné kompozice. Pohráli si s jednotlivými náladami, odstíny iluzí, a vznikl tak fascinující mikrosvět, který vás obemkne určitým tajemnem.

Jana Kirschner už sice pomalým, ale jistým tempem sbírá materiál na další desku, plánuje ale i drobet odpočívat a "Duch mesta" je vypilovanou uzávěrou jedné její hudební etapy, která se nadmíru povedla. Video na "Duch mesta" je čarovná iluze do noci, jež je návyková a uhrane.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY