Zemřel Scott Weiland, hlas Stone Temple Pilots či Velvet Revolver

04.12.2015 08:37 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Byly doby, kdy fandové Scotta Weilanda tuto zprávu očekávali téměř každý den. Ironií je, že přišla až v době, kdy to už vypadalo, že se zpěvák se svými démony vypořádal. Weiland totiž ve svých osmačtyřiceti letech zemřel v autobuse během turné se svou současnou kapelou The Wildabouts. Stalo se tak ve čtvrtek 3. prosince okolo deváté večerní blízko Bloomingtonu v americké Minnesotě. Jakkoli detaily jeho úmrtí ještě nebyly oficiálně zveřejněny, podle prvních informací zemřel ve spánku.

Rockový bouřlivák byl znám hlavně jako zpěvák Stone Temple Pilots a Velvet Revolver, ve své diskografii má ale i několik povedených sólovek. Valnou část svého dospělého života se potýkal se závislostmi, které jej pro jeho spoluhráče často činily nesnesitelnými. Už několik let ale tvrdil, že je naprosto čistý. I tak se dá předpokládat, že užívání drog, ač třeba ne v poslední době, mělo na jeho náhlý skon velký vliv.

Kromě spousty hudebníků (prozatím se stihli vyjádřit třeba Dave Navarro či Dave Kushner) jej budou postrádat hlavně jeho dvě děti Noah a Lucy a také jeho aktuální manželka Jamie Wachtel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY