Katatonia má nového hudebníka a nahrává desátou studiovku

17.11.2015 15:09 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Švédská metalová formace Katatonia se zkraje tohoto roku připomněla živákem "Sanctitude" a oficiálně zahájila přípravy na další desku. Bude se na ní podílet i nový bubeník, kterým se čerstvě stal Daniel "Mojjo" Moilanen.

Osazenstvo populární doom metalové kapely se rozhodlo na desce spolupracovat s Karlem Danielem Lidénem. Přípravy v pořadí již desáté studiovky budou probíhat ve studiu Gröndal a termín vydání připadá na příští rok. Vzhledem k počátečnímu stádiu příprav si osazenstvo kapely nechává zatím další informace pro sebe.

Ke spolupráci s novým členem Katatonie hudebníci prozradili: "S Danielem jsme se poprvé potkali v roce 2009, kdy se k nám společně se svou kapelou Engel připojil na turné s Paradise Lost. Netrvalo dlouho a zjistili jsme, že máme podobné hudební zázemí. Zůstali jsme v kontaktu a když se náš předchozí bubeník, také Daniel, rozhodl z kapely odejít, ozvali jsme se mu. Zhruba rok s námi spolupracoval jen při živých koncertech, ale to se teď změní. Nyní je naším právoplatným členem a má šanci zanechat po sobě stopy na chystaném novém materiálu."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY