Skrillex & Diplo sází v "To Ü" na lidský pohled na svět

31.10.2015 09:39 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

I když to (minimálně u nás) není na první pohled vidno, projekt Jack Ü, za kterým stojí společně producenti a DJové Skrillex a Diplo, byl v globálním měřítku přijat nadmíru vřele. Za singlové úspěchy i desítky společných vystoupení mluví i pětačtyřicátá příčka v letošním ročníku prestižní ankety DJ Mag Top 100, kde se duo stalo jedním z nejvýše umístěných nováčků.

Jejich debutové album "Skrillex and Diplo Present Jack Ü" z února tohoto roku skrývá mnoho hudebních skvostů a jen malá část jich doposud byla prezentována v rámci vydaných singlů. Nyní přišla řada konečně na ten, o kterém se mluvilo po vydání desky téměř nejvíc - song "To Ü", ve kterém hostuje britské elektronické duo AlunaGeorge.

I tato píseň je plná lomených beatů a neotřelých hudebních nápadů, největší pochvalu však zaslouží nečekaně jemná melodie, která v songu tvoří příjemný kontrast. Potlesk zaslouží i vizuál, která sází na nápaditou jednoduchost. Tým filmařů si zajel v průběhu září do Detroitu, oslovil tam desítky mladých párů a následně natočil obrovské množství krátkých videí, která mapují jejich obyčejný život. Největší kus práce tak odvedl střihač, který si s výběrem těch správných scén dal vážně záležet.

Dodejme, že scénář napsal a režie se ujal AG Rojas, který v minulosti natočil třeba klip pro zpěváka a kytaristu Jacka Whitea, ale do podvědomí se nejvíce dostal za reklamu na jedny známé tužkové baterie, v níž hraje Derrick Coleman z amerického fotbalového týmu Seattle Seahawks.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY