Sophie Hunger předvedla své pestré písničkářství

09.11.2015 18:20 - Jaroslav Hrách | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Švýcarská písničkářka Sophie Hunger nás před lety překvapila jako předskokanka Erika Truffaze. Od té doby si oblíbila české publikum a ráda se sem vracela. Tentokrát k nám zavítala se svou poslední nahrávkou "Supermoon" a představila ji svým fanouškům v pražském Divadle Archa.

Live: Sophie Hunger

místo: Divadlo Archa, Praha
datum: 4. listopadu 2015
support: Mark Berube & Kristina Koropecki

Sophie Hunger, Palác Akropolis, Praha, 20.11.2012
© Martin Chochola / musicserver.cz
Sophie Hunger se českým posluchačům představila poprvé naživo před lety na koncertě francouzského jazzového trumpetisty Erika Truffaze. Od té doby se k nám několikrát vrátila, už ne v roli pouhopouhé předskokanky, ale sama za sebe. V roce 2010 dokonce vystupovala před velkým publikem na Colours of Ostrava.

Letos v dubnu Sophie vydala další řadovou desku s názvem "Supermoon". Ta nabízí velmi pestré písničkářství a my měli tu možnost si ho poslechnout naživo minulou středu v Divadle Archa.

Jako předkapela zahrála dvojice Mark Berube a Kristina Koropecki z kanadského Montrealu. Zpočátku se mi jejich vystoupení zdálo nudné, ničím nezajímavé, ale pak Mark Berube usedl za klavír a zahrál "First We Take Manhattan" od Leonarda Cohena. Tím si získal nejenom mě, ale i ostatní návštěvníky, kteří jeho hudbě nevěnovali stoprocentní pozornost. Kromě skladeb se Mark předvedl jako vtipný vypravěč a párkrát úspěšně rozesmál publikum. Skoro mi ke konci bylo líto, že vystoupení Marka a Kristiny trvalo pouhých třicet minut.

Sophie Hunger, Palác Akropolis, Praha, 20.11.2012
© Martin Chochola / musicserver.cz
Sophie Hunger nás nenechala dlouho čekat a pět minut po deváté odstartovala se svou kapelou koncert titulní písní "Supermoon" z posledního alba. Tím navodila lehce potemnělou atmosféru. Po pomalejší "Fathr" však najela na svižnější vlnu a snažila se rozhýbat publikum s rockovou peckou "Love Is Not The Answer". Trochu mě zarazilo, že většina návštěvníků jen toporně stála a nehýbala se do rytmu.

Švýcarská umělkyně nezůstala jen u poslední desky, ale zahrála své největší hity z desek předchozích. Největších ohlasů se dočkala francouzská píseň "Le Vent Nous Portera". Sophie si během vystoupení zahrála na kytaru, klavír a v závěru také na harmoniku. Z jazyků vystřídala angličtinu, němčinu a francouzštinu, u německých skladeb si humorně posteskla, že mají tak skvělé texty, kterým ale nebude většina návštěvníků rozumět.

Sophie Hunger, Palác Akropolis, Praha, 20.11.2012
© Martin Chochola / musicserver.cz
Sophie Hunger byla ve svých krátkých proslovech mezi skladbami celkem výřečná, stejně jako Mark Berube i ona dokázala rozesmát publikum. Jednou vyprávěla o tom, jak nemá ráda "krásné lidi" a napsala o tom song, dále jak málo vlastně složila písniček o lásce. Celkem se také podivovala nad tím, že její singl se dostal na první místo v žebříčcích zrovna v našich českých rádiích.

Celý večer se nesl v příjemné atmosféře, Sophie Hunger hýřila neskutečnou energií, stejně jako celá její kapela, která předvedla skvělý výkon. Milým zpestřením bylo také vydařené osvětlení. Návštěvníkům se Sophie Hunger líbila natolik, že si přídavky vyžádali rovnou dvakrát.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY