Tata Bojs v "Sondě" baví sebe i tebe

24.09.2015 09:23 - Ondřej Selner | foto: rockforpeople.cz

Na tuzemské hudební scéně patří více než pětadvacetiletí Tata Bojs k nejvýraznějším interpretům. Na letošní rok si pro všechny své fanoušky připravili obzvláště vítanou věc, a to sice nástupce veleúspěšné desky "Ležatá osmička", který ponese minimalistický název "A / B" a který na pulty kamenných i digitálních obchodů dorazí již 9. října. Jak už tomu ale bývá, i čtveřice z Prahy pouští do éteru singl.

Jedná se o skladbu "Sonda". Jak zní? Přesně tak, jak byste od písně z jejich pera čekali. Je z ní cítit čirá radost z tvorby, z hraní, sdělování a předávání pocitů a emocí, kteréžto navíc probíhá více než sofistikovaným a hravým způsobem, kombinujícím jednoduché slovní hříčky s neočekávanými asociacemi. I díky tomu posluchači singl snadno vykouzlí onen tajemný úsměv Mona Lisy, o němž ve skladbě Milan Cais zpívá. Metaforika je ale mnohdy dosti syrová, až děsivá, a budete-li si chtít v sondě najít životní filozofii, i tu tam najdete.

Tata Bojs zkrátka chtějí bavit - a to nejen své posluchače, ale i sami sebe. Právě tato symbióza je dost možná neustále obohacuje a posouvá dále. Nezbývá než vyjádřit nadšení a v souvislosti s blížícím se vydáním "A / B" vysoká očekávání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY