V dalším díle supraphonské "Zlaté kolekce" se dostane na tvorbu sester Elefteriadu

22.09.2015 09:05 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

2. října vyjdou u Supraphonu hned dvě sběratelské kolekce. Vedle pětialba duetů Karla Gotta se můžeme těšit i na další díl "Zlaté kolekce", tentokrát věnovaný Marthě & Teně Elefteriadu.

Martha a Tena - Zlatá kolekce
© facebook interpreta
"Jsou tu písně od našich prvních krůčků se skupinou Vulkán, přes první ocenění na Bratislavské lyře v roce 1970, kdy jsme se představily nejširší veřejnosti a jejíž zájem nás, trochu nerozkoukané, vystřelil do profesionálního života, až po řeckou hudbu, kterou jsme se zabývaly v posledních letech," říkají Martha a Tena o nové kompilaci.

"Vždycky jsme měly rády volnost v žánrovém zaměření. S lehkostí jsme surfovaly mezi nejrůznějšími styly. Zbláznily jsme se do swingu a vložily do něho svou radost, do poprocku svou hudební energii a do soulu, který v nás dřímal, svůj citový náboj. I pár šansonů jste v našem repertoáru mohli slyšet. A co teprve řecká muzika s jejími nepřebernými poklady ostrovních písní..."

Na třech discích se objeví celkem třiasedmdesát písní, z nichž hned dvacet bude poprvé na CD. "Zlatá kolekce" Marthy & Teny Elefteriadu vychází 2. října na 3CD i digitálně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY