NME se změnil v časopis zdarma, první číslo má na obálce Rihannu

21.09.2015 11:15 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Legendární časopis New Music Express, který provozuje také jeden z největších světových hudebních webů NME.com, prošel v pátek 18. září zásadní transformací. Toho dne totiž vyšlo první číslo, které je pro své čtenáře zcela zdarma. Náklad byl stanoven na vysokých tři sta tisíc výtisků.

Free NME s Rihannou
© facebook interpreta
Ze změny budou samozřejmě nejvíce profitovat ostrovní hudební fanoušci, kteří si svůj oblíbený časopis budou moci vyzvednout na několika stovkách distribučních míst. Pokud by se jim snad nechtělo urazit pár kroků, nebo bydlí v menších městech, kde NME nebude distribuováno, mohou si časopis objednat k doručení domů s tím, že za každé číslo, resp. náklady na poštovné a balné, zaplatí pouze 75 pencí, tedy v přepočtu necelých 30 Kč. Dobré zprávy jsou to ale i pro mimobritské čtenáře. Jakkoli poštovné za tištěný časopis mimo Británii bude samozřejmě dražší, digitální verze pro tablety či telefony je také zcela zdarma.

V souvislosti se změnou NME na free magazine souvisí také mírný posun v obsahu, který se bude více zaměřovat na popkulturu obecně, i když hudba bude samozřejmě stále převažovat. Hlavním tahákem prvního čísla se stal exkluzivní rozhovor s Rihannou, která v něm prozradila, jak je daleko se svou novou deskou. Stručně řečeno má spousty písniček, několik singlů ostatně už i vypustila do světa, hotového alba se ale asi jen tak nedočkáme.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY