Slavná deska The Velvet Underground "Loaded" se dočká oslavné reedice

28.08.2015 17:02 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Americká skupina The Velvet Underground patří bezesporu k zásadním formacím rockové scény a každý hudební posluchač by měl být s její tvorbou seznámen. Pokud jste ale ještě to štěstí neměli, nyní máte ideální příležitost: Na pulty míří reedice čtvrté studiovky "Loaded". Nahrávka totiž letos slaví pětačtyřicet let od svého uvedení na trh. Termín vydání bohaté reedice byl stanoven na 2. listopadu.

Set přinese posluchačům kromě standardního CD v remasterované podobě také dříve nevydané demo nahrávky a různé alternativní mixy. Součástí balení budou i dvě živá alba. Prvním z nich je "Live At Max's Kansas City", jež obsahuje záznam posledního společného vystoupení s Lou Reedem. Druhý živák přináší záznam z Philadelphie z roku 1970.

Dodejme, že podobných reedicí se dočkala také alba "The Velvet Underground & Nico", "White Light/White Heat" a "The Velvet Underground", jež vyšly původně v letech 1967, 1968 a 1969. V loňském roce byla navíc zveřejněna jedna z dříve nevydaných verzí skladby "Sweet Jane", kterou můžete znát právě z desky "Loaded". Tato dříve nevydaná verze ale pocházela z vystoupení kapely v sanfranciském klubu The Matrix v listopadu roku 1969.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY