Daniel Landa dokončil album "Žito". Fanouškům ho představí v den svého Velekoncertu

26.08.2015 08:15 - Milan Menčík | foto: Petr Lukšíček / musicserver.cz

Šest let uplynulo od vydání zatím poslední řadové desky Daniela Landy "Nigredo". V den Landova Velekoncertu v pražských Letňanech bude představena nová studiová kolekce "Žito". O hudbu a texty se Landa tradičně postaral sám. Jsou zde ale dvě výjimky, potvrzující pravidlo. Buditelská lidová píseň "Bývali Čechové" kolekci otevírá a patrně nejtvrdší je "To je válka!", u které složil hudbu Noid. Zvukově se přitom chce vrátit do začátků Landovy sólové kariéry, kdy vydal svá nejslavnější alba "Valčík" a "Chcíply dobrý víly".

Daniel Landa - Žito
© facebook interpreta
Tradičně se Landa dokáže obklopit skvělými muzikanty a nejinak je tomu i teď. Za bicí usedl Miloš Meier, kytar se chopil Tomáš Vartecký a přidali se mimo jiné i baskytarista Jakub Antl či klávesista Kája Mařík. "Netřeba nic dodávat, všechno jsem vyjádřil veršíky a hudbou, a album tak mluví samo za sebe," je na slovo skoupý zpěvák. Album i koncert jsou pod rouškou nepsaného a nevyřčeného motivu: "Cokoliv o sobě řeknu, obrátí se proti mně. Nechci už nic vysvětlovat, všechno je v mých písních."

Velekoncert v pražských Letňanech se uskuteční už v sobotu 12. září a předprodeje na webu TicketArt napovídají, že by se zde mohlo sejít třicet tisíc lidí.

Tracklist alba je následující: Bývali Čechové, Modrá obálka, Šmouha, Neklidné nebe, Král Karel, To je válka!, Česká krajina, Uruz, Lagu, Raidó, Kejklířovo díkůvzdání, Not.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY