Risto Sokolovski a James Cole nechají nahlédnout do své tvůrčí kuchyně

17.08.2015 14:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Opravdové profíky poznáte mimo jiné podle toho, že vás klidně nechají nahlédnout přímo do své kuchyně. V případě Rista a Jamese to bude dokonce pod pokličku jejich právě chystaného alba. Workshop proběhne 8. září od 19:00 v modřanské prodejně Kytary.cz. Vstup je zdarma, nutná je pouze registrace na adrese workshop.kytary.cz.

Akce je určená zejména pro všechny, kdo produkují elektronickou hudbu a hip hop a chtějí se dozvědět tipy od respektovaných osobností české scény. Risto ukáže kompletní rozpracovanou skladbu z připravované desky s Jamesem Colem. Rozebere veškeré postupy a použité nástroje. Návštěvníci také zjistí, jaké kroky byly použity a proč. Prezentace proběhne v produkčním softwaru Cubase.

James Cole bude mluvit o kreativních postupech, které při tvorbě používá. Rozebere, co ho vede, inspiruje a jak nad svou tvorbou přemýšlí. Je dobře, že na české scéně existují lidé, kteří si své zkušenosti nenechávají jen pro sebe. Hudba je o sdílení, diskuzi a vzájemné inspiraci. I takové je poselství této akce. Více informací najdete zde.

Risto Sokolovski se na elektronické a hiphopové scéně pohybuje už od roku 1986. Na tuzemské scéně je respektovaným producentem a beatmakerem. Spoluvlastní nahrávací studio Barrandov Sound a společně s Jamesem Colem a producentem/hudebníkem Yardou Helešicem založil Brown Noise Productions.

James Cole se proslavil společným projektem s Hugo Toxxxem pod názvem SuperCrooo. Hiphopovou komunitu zasáhla také deska "Orikoule", kterou nahrál s rapperem Orionem. Úspěšné jsou i jeho sólové desky "Kapitán Láska", "Halucinace ze třetího patra" a "Moby Dick". Aktuálně pracuje na novém albu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY