Paul McCartney připravuje reedice svých slavných desek a přidá i pár novinek

06.08.2015 16:41 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Někdejší baskytarista The Beatles Paul McCartney slaví v posledních letech velké úspěchy se svou sólovou kariérou, kterou započal už v roce 1970. Nyní vydává reedici alb "Tug Of War", které vyšlo původně v roce 1982, a "Pipes Of Peace", vydané o rok později. Rozšířená a vyšperkovaná verze se na pultech objeví 2. října.

Nahrávka obsahuje zejména úspěšný kousek "Ebony And Ivory" Stevieho Wondera a také známý singl "Take It Away". V tracklistu najdete dále "Here Today", imaginární konverzaci, kterou si McCartney přál mít s Johnem Lennonem před jeho vraždou v roce 1980. Celá nahrávka prošla remixem a posluchače potěší bonusovými kousky v podobě dříve nevydaných skladeb "Something That Didn't Happen" a "Stop, You Don't Know Where She Came From", béček "Rainclouds" a "I'll Give You A Ring" a McCartneyho sólovou verzí skladby "Ebony And Ivory". Nechybí ani šest demonahrávek albových písní.

Na "Pipes Of Peace" z roku 1983 najdete jeho duet s Michaelem Jacksonem "Say Say Say" a dávku bonusů v podobě nevydaných songů "Christian Bop", "It's Not On" a "Simple As That", béčko "Ode To A Koala Bear", nový remix "Say Say Say" producenta U2 Marka 'Spikea' Stenta a píseň "Twice In A Lifetime", jež původně vyšla na oslavné reedici desky k desátému výročí od jejího vydání. Samozřejmostí je i několik demonahrávek.

Reedice obou desek budou k dispozici také v luxusních verzích. Součástí obsáhlého balíčku bude mimo jiné DVD, fotoknihy a obsáhlé poznámky. Na DVD najdete třeba dokument a záběry z příprav alba. Super-deluxe edice ale vyjdou jen v omezeném nákladu jednoho tisíce kusů. Pro milovníky klasiky budou připravena alba i na vinylu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY