Noel Gallagher by do dvou měsíců rád začal pracovat na nových skladbách

17.07.2015 16:44 - Petra Hubáčková | foto: archiv Noela Gallaghera

Britský hudebník, zpěvák a kytarista Noel Gallagher na sebe naposled upozornil na začátku roku, kdy se pochlubil novinkou své kapely High Flying Birds. Nyní už pro své fanoušky chystá další překvapení a během následujících pěti týdnů by se chtěl pustit do příprav nového materiálu.

O svých plánech do nedaleké budoucnosti se rozvykládal v rozhovoru pro italské Radio Citta Futura. "Do studia se vydám během následujících pěti týdnů a začnu nahrávat nové album. Do konce roku bych s tím chtěl pohnout, doufám, že by deska mohla být i do konce roku hotová," prozradil umělec. A na co se mohou fanoušci těšit? "Myslím, že tato deska bude hodně odlišná. Pořád ale bude hodně melodická."

"Je to pro mě nový styl práce a přijde mi docela náročný nebo spíš docela pomalý. Psaní a nahrávání písní probíhá současně, dřív jsem byl zvyklý si sednout, napsat je všechny a pak je nahrát. Teď to vše dělám ve studiu, takže to zabere více času. S výsledky jsem ale prozatím spokojený," dodal ještě Noel.

Jistě vás napadá i otázka, jak to vypadá s Oasis. Inu, podle Noelových slov se šance na reunion rovná jednomu procentu: "Za velmi zvláštních okolností by to bylo možné. Po umělecké stránce, jedině tak. Nedělal bych to pro peníze, protože je nepotřebuji. Nevidím tedy vůbec žádný důvod, proč bych se do tohoto měl pouštět."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY