Bývalý frontman Queensrÿche Geoff Tate hlásí s Operation: Mindcrime návrat

02.07.2015 17:32 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Od roku 2012, kdy se rozdělily cesty frontmana Geoffa Tatea a zbylých členů formace Queensrÿche, nebylo o uznávaném zpěvákovi příliš slyšet. Hned zkraje podzimu o sobě dá ale vědět více než dost - chystá se totiž uvést debutové album své formace Operation: Mindcrime. Deska ponese titul "The Key" a v obchodech se objeví 21. září.

Má se jednat o první část z připravované albové trilogie. Geoff Tate má totiž velkou zálibu v koncepčních albech a psaní hudebních příběhů má rád ještě víc. "Jde o příběh zasazený do několika míst napříč zeměkoulí. Nechybí mu ani trocha mystiky. Myslím, že to bude jedna z nejlepších desek, jakou jsem kdy udělal," prozradil zpěvák.

Jak jistě znalci poznali, název kapely odkazuje na epické dílo Queensryche z roku 1988. Kromě frontmana Geoffa Tatea v kapele působí také John Moyer (Disturbed), bubeníci Simon Wright (AC/DC, Dio) a Brian Tichy (Whitesnake, Ozzy Osbourne), klávesák Randy Gane (Myth) a kytaristé Kelly Gray a Scott Moughton. Jako hosté se na chystaném CD předvedli David Ellefson z Megadeth, Mark Daily a Scott Mercado.

Kromě nového CD připravuje osazenstvo Operation: Mindcrime také nový klip. Podle dostupných zpráv probíhalo v uplynulých dnech natáčení, ovšem přesný název skladby muzikanti zatím tají. Kromě tohoto snímku se pracuje ještě na jednom klipu. Přípravy obou dvou videí dostal na starost filmař a dokumentarista Jamie Burton Chamberlin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY