Legendární rockerky L7 v Praze ukázaly, že rozhodně nejsou za zenitem

12.06.2015 20:39 - Štěpánka Bínová | foto: Markéta B9nová

Po čtrnáctileté pauze se Američanky L7 daly opět dohromady a z města andělů přiletěly do pražského Lucerna Music Baru ukázat, že mají stále co nabídnout. Navázaly tak na pražský koncert z roku 1993, kde předskakovaly Faith No More. Tentokrát vystoupily jako hlavní hvězdy před slušným zástupem fanoušků.

Live: L7

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 11. června 2015
setlist: Andres, Deathwish, Everglade, Monster, Scrap Fuel My Fire, Diet Pill, (Right On) Thru, Freak Magnet, One More Thing, I Need, Slide, Shove, Mr. Integrity, Shitlist, Přídavky: American Society (Eddie & The Subtitles cover), Pretend We're Dead, Fast And Frightening
Fotogalerie

L7, LMB, Praha, 11.6.2015
© Markéta B9nová
V půl desáté za doprovodu hlasitého aplausu a bez předkapely přicházely na pódium členky L7 v původní sestavě jedna po druhé. Po skromném přivítání "Hello, Prague" odstartovaly show hutnou vypalovačkou "Andres" a pak sypaly songy téměř bez pauzy a proslovů. Osobitý grunge doprovázelo ohlušující vazbení kytar a známé riffy zanikaly v hlukové kouli, která pohltila i pověstný chraplavý zpěv. Přes špatné ozvučení však Lucernu ovládla uvolněná a přátelská atmosféra a dav, ve kterém se jen místy mihl nějaký pamětník, vytvořil solidární celek a známé rockerky hlasitě podporoval. Navíc prostor mezi pódiem a hledištěm nebyl oddělen zábranami, a tak holky i kluci skákali z pódia do početného davu, aniž by to některé z členek kapely nebo ochrance vadilo.

L7, LMB, Praha, 11.6.2015
© Markéta B9nová
Frontwoman Donita Sparks za ta léta neztratila svoje kouzlo a baskytaristka Jennifer Finch řádila na parketách jako dvacetiletá. Demetra Plakas nerušeně řezala do bicích i přes to, že se jí tmavé kadeře pletly do tváře díky větráku po levé straně. Kytaristka Suzi Gardner zase přes sluneční retro brýle předvedla svůj laxní postoj. Holky za ta léta prostě neztratily páru, kterou jim můžou závidět i jejich nástupkyně z řad Riot Grrrl.

Setlist završil provařený hit "Shitlist" a ještě před odchodem do backstage Demetra Plakas věnovala pár šťastlivcům obě své paličky. Zanedlouho se holky ale vrátily, aby zahrály tři přídavky, mezi kterými nemohl chybět singl "Pretend We're Dead" a "Fast And Frightening". Jejich odchod doprovázelo pak už jen nekonečné vazbení kytar, které nám pištělo v uších ještě dlouho po koncertě.

L7, LMB, Praha, 11.6.2015
© Markéta B9nová
Parta vzešlá z punkrockového undergroundu dokázala, že i když devadesátkám dávno odzvonilo, oproti některým jiným kapelám z této doby mají i mladším posluchačům stále co nabídnout. Snad si k nám legendy L7 příště opět naplánují cestu a ze země zalité sluncem tentokrát přivezou třeba i novou desku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY