Euforická vlna Rock For People zasáhne i Plzeň - s evropskými hvězdami i publikem

10.06.2015 13:43 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kapely z dvaceti evropských států a tisíce návštěvníků z Česka a zahraničí. Taková je měsíc před začátkem bilance festivalu Rock For People Europe, který jako součást programu Evropského hlavního města kultury v Plzni už 3. července naváže na jeho veleúspěšnou hradeckou edici. Srdcem festivalu se stane Kreativní zóna DEPO2015 a přilehlý břeh Radbuzy. Návštěvníci si budou moci vybírat z pestrého evropského hudebního menu o zhruba sedmdesáti položkách, k dispozici jim bude jedna obří venkovní stage a další dvě vnitřní.

"Je dobře, že se do Plzně dostává festival, který využívá industriální prostory, jež ještě před rokem sloužily jako zázemí autobusů a trolejbusů. Osobně jsem zvědavý, jak se podaří přenesení akce z velkého královéhradeckého letiště do plzeňského středu města. Vzhledem k avizovaným headlinerům festivalu se dá, myslím, očekávat velká návštěvnost i úspěch celého projektu," uvedl primátor města Martin Zrzavecký.

Skvělou zprávou je, že do Rock For People Europe se aktivně zapojilo mnoho plzeňských fenoménů, včetně fotbalové Viktorie nebo hokejového klubu. Držitelé jejich permanentek budou mít vstup na festival se slevou. "Jsme nadšeni energií a entuziasmem, které z obyvatel Plzně i celého kraje cítíme i díky spojení s Evropským hlavním městem kultury 2015. Ve skrytu duše jsme doufali, že místní přijmou festival za svůj. Ale že se stane tak rychle a v takové šíři, nás zaskočilo. Samozřejmě příjemně," říká Michal Thomes, který spolu s Petrem Fořtem stojí v čele Rock For People.

Objevování nahrává rovněž rozložení Rock For People Europe, který je promovaný sloganem "Zážitky open-airu, komfort velkoměsta". Fanoušci mohou využít nejen bohaté nabídky ubytování a další služeb v Plzni, ale využít i množství dalších kulturních akcí probíhajících pod hlavičkou Plzeň 2015 - Evropské hlavní město kultury.

Více informací najdete na www.rockforpeople.cz. Vstupenky na Rock For People Europe jsou v prodeji na www.ticketsforpeople.cz. Celofestivalový pass lze nyní pořídit za 1 440 Kč, jednodenní vstupenky jsou v prodeji od 750 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY