Richard Müller a Andrej Šeban budou na podzimním turné vzpomínat na Jara Filipa

12.06.2015 15:09 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Už patnáct let uplyne 11. července od smrti jednoho z nejznámějších slovenských skladatelů Jara Filipa. Jeho velcí kamarádi Richard Müller a Andrej Šeban přichystali na podzim turné, které bude vzpomínkou na tohoto výjimečného umělce. Dvacet koncertů v Česku, na Slovensku a také v Londýně představí známé hity "Milovanie v daždi" či "Cigaretka na dva ťahy" v netradičních úpravách. Nebudou chybět ani úsměvné historky a vzpomínky.

"Uplynulo už patnáct let od té doby, co nás Jaro Filip opustil. Pro mě je to neuvěřitelná doba. Dokonce se mi stává, že něco zažiju a v sekundě mě napadne, že to chci říct Jarovi. Není to už možné. Ale turné 'Patnáct let bez Filipa' nebude patetickou vzpomínkou, nýbrž oslavou nadčasové hudby, kterou Jaro vytvořil," řekl Richard Müller. Andrej Šeban nad nabídkou společného turné také dlouho neváhal. "Znovu jsem si skladby Jara Filipa po letech připomněl a uvědomil si, jak silné jsou to věci, dobré písničky. Dostal jsem chuť znovu si zahrát jeho tvorbu."

Na dvaceti koncertech budou ke slyšení nové verze oblíbených písní v podání skvělých muzikantů. Vstupenky budou k mání v obvyklých předprodejích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY