V Británii bodují Jason Derulo a Will Young. Sam Smith se vyrovnal legendárním Beatles

01.06.2015 18:07 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Jason Derulo má na ostrovech čtvrtý vítězný singl, Will Young novinkou "85% Proof" dovršil stejný počet takto úspěšných alb. Zájem je ale i o třetí studiovku The Vaccines a stálice žebříčku Sam Smith se dalším umístěním v první pětce vyrovnává ikonickým The Beatles.
Jason Derulo - Want To Want Me
© facebook interpreta
SINGLY - Po čtyřech týdnech opouští OMI s remixérem Felixem Jaehnem první příčku a s "Cheerleader" se nově zabydlují na dvojce. Nastupující vítěz Jason Derulo je přitom porazil výrazně - zatímco jeho novinka "Want To Want Me" získala v kombinovaném vzorci zahrnujícím prodeje a výstupy ze streamů 127 tisíc bodů, "Cheerleader" zůstal zhruba na polovině. Pro Derula se jedná o čtvrtý ostrovní #1 singl, předtím triumfoval s "In My Head" (2010), "Don't Wanna Go Home" (2011) a "Talk Dirty" (2013).

OMI alespoň nadále vévodí pořadí streamů, když si jeho letní hit v uplynulém týdnu posluchači přehráli 2,63 milionkrát. Přes dva miliony se dostali ještě Wiz Khalifa a Charlie Puth, kterým ale "See You Again" celkově kleslo ze stříbra na čtyřku, a také Major Lazer, a DJ Snake. Společný song "Lean On" si sedmé místo z minulého týdne podržel.

Vrátíme-li se na stupně vítězů, už třetí jsou týden co týden stoupající Skrillex, Diplo a Justin Bieber s "Where Are U Now". V Top 5 úřaduje také Taylor Swift, které v "Bad Blood" asistuje Kendrick Lamar. Společně si pohoršili o jedno místo, oproti medailistům ztrácí krok hlavně tím, že Taylořiny písně nejsou k dispozici ve streamovacích službách, čímž přicházejí o nezanedbatelný počet bodů - pokud by si singl pomohl například dvěma miliony streamy jako jeho konkurenti, měl by hned o dvacet tisíc bodů víc.

V Top 10 je tentokrát hodně spoluprací, v první pětce se bez hostů neobešly čtyři hity, v té druhé pak tři, včetně druhé nejúspěšnější novinky, kterou mají na devítce na svědomí Martin Garrix a Usher zásluhou "Don't Look Down". Do první desítky se naopak nevešel čerstvý vítěz Eurovize, Švéd Mans Zelmerlow, jehož píseň "Heroes" se po triumfu zastavila na čísle jedenáct.

    Top 10 - singly:
  1. N Jason Derulo - Want To Want Me
  2. OMI - Cheerleader (Felix Jaehn remix)
  3. Skrillex & Diplo feat. Justin Bieber - Where Are U Now
  4. N Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  5. Taylor Swift feat. Kendrick Lamar - Bad Blood
  6. LunchMoney Lewis - Bills
  7. Major Lazer feat. & DJ Snake - Lean On
  8. Galantis - Runaway (U & I)
  9. N Martin Garrix feat. Usher - Don't Look Down
  10. David Guetta feat. Nicki Minaj & Afrojack - Hey Mama

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Will Young - 85% Proof
© facebook interpreta
DESKY - U nás se SuperStar až na pár výjimek moc nechytají, zato v Británii se z tamějšího Pop Idolu zrodila už řada hvězd, co nevyhasíná. Třeba vítěz prvního ročníku Will Young na ostrovním trhu uspěl s každou ze svých šesti řadových desek. Poprvé ovládl albovou hitparádu v roce 2002 s prvotinou "From Now On", stejně dobře si vedla i druhá studiovka, dvě následující zakotvily na stříbrném stupínku a s minulou "Echoes" si dnes šestatřicetiletý zpěvák jedničku vydobyl zpět. A novinkou "85% Proof" přidává čtvrtý triumf.

Dařilo se i další novince - The Vaccines protlačili na stupně vítězů po minulé "Come Of Age" další svou desku. Aktuální "English Graffiti" sice nedosáhla na zlato jako její předchůdkyně, i stříbro je ale lepším výsledkem, než jaký si zapsali s debutem "What Did You Expect From The Vaccines?" před čtyřmi lety.

Na dalších místech už následují osvědčené tituly. Taylor Swift zažívá na ostrovech opravdu úspěšné týdny, její loňské album "1989" totiž v poslední době častokrát boduje mezi pěti nejžádanějšími, což v prvním čtvrtletí letošního roku nebylo zvykem. Tentokrát je z toho bronz, zatímco Mumford & Sons s "Wilder Mind" po dvou vítězstvích a minulé trojce stupně vítězů opouštějí.

Sam Smith oslavil s veleúspěšnou prvotinou "In The Lonely Hour" před pár dny první narozeniny, přičemž po celých dvanáct měsíců pravidelně bodoval v Top 5. Hned s prvním albem se něco takového naposledy povedlo The Beatles.

Brandon Flowers klesl z jedničky až na šestku, naopak Hozier se ze sedmičky nepohnul. O jedno místo si polepšil osmý Ed Sheeran, jehož "X" se stále pyšní pozicí nejstreamovanější desky, a do první desítky se vrací i James Bay. Třetí a poslední novinku mezi elitu vysílá ASAP Rocky, "At. Long. Last. Asap." bere číslo deset. To Alesso zůstal trochu za očekáváním a s "Forever" vystoupal pouze na čtyřiadvacítku.

    Top 10 - alba:
  1. N Will Young - 85% Proof
  2. N The Vaccines - English Graffiti
  3. Taylor Swift - 1989
  4. Mumford & Sons - Wilder Mind
  5. Sam Smith - In The Lonely Hour
  6. Brandon Flowers - The Desired Effect
  7. Hozier - Hozier
  8. Ed Sheeran - X
  9. James Bay - Chaos And The Calm
  10. N ASAP Rocky - At. Long. Last. Asap

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY