Třetí ročník českého festivalu Elekce se ponese v duchu spolupráce

26.05.2015 13:48 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

I tento rok se můžeme těšit na festival Elekce, který se snaží prezentovat českou elektronickou scénu jako jeden celek. Vedle řady koncertů nabídne bohatý doprovodný program v podobě diskusí, workshopů a divadla. Uskuteční se tradičně v multikulturním centru MeetFactory v sobotu 6. června.

Spolupráce - to je téma letošního ročníku. Festival vytvořil a zajistil spolupráci s několika umělci, kteří výsledek společného snažení představí návštěvníkům v hlavním čase na hlavní stage. První uskupení tvoří Aid Kid, Ira Mimosa a Murder Bear Doug, jako druzí vystoupí Tom Holič a HRTL.

Elekce 2015: Spolupráce - blok 1
© facebook interpreta

Elekce se letos zaměřila na elektroniku v širším měřítku, a tak se v MeetFactory objeví hudebníci nejen z Prahy, ale i z Brna, Valašského Meziříčí, Hradce Králové, Zlína, Českých Budějovic, Liberce či Plzně. Kromě již zmiňovaných interpretů v rámci spolupráce vystoupí: Space Love, Claviq, Trojan Horses, Vicena, Fred Madison a Fertilizer.

Elekce 2015: Spolupráce - blok 2
© facebook interpreta

Každý ročník doprovázela určitá vizuální stránka. Ani ten letošní nebude výjimkou. Ředitel festivalu Šimon Holý se k ní vyjádřil následovně: "Vizuál je v souladu s tématem letošního ročníku a tím je tentokrát spolupráce. Žijeme v době, kdy je elektronická hudba na vrcholu a pro některé hudebníky je svět bez kabelů a elektřiny někdy až nemyslitelný. Skrze USB kabely jako typickou součást spolupráce dvou příslušenství a přístrojů tak vzkazujeme (nejen) návštěvníkům jednoduchou zprávu: připoj se k nám!"

Lístky za 200 Kč jsou k dostání na stránkách GoOut.cz, případně v den konání přímo na místě za 250 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY