Pocta Psím Vojákům "Sbohem a řetěz" vyjde už za pár dnů

12.05.2015 14:52 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

K nedožitým padesátinám Filipa Topola vydává nakladatelství Indies MG album "Sbohem a řetěz". Bude obsahovat třináct písní nahraných většinou na jednom ze druhých dvou vzpomínkových koncertů stejného jména, organizovaných manažerem Psích vojáků Romkem Hanzlíkem.

Ten první se uskutečnil v den pohřbu Filipa Topola v roce 2013. Druhý o rok později v Lucerna Music Baru a další na Festivalu nepopulární hudby Eurotrialog v Mikulově také v roce 2014. Své předělávky na album připravili třeba Květy ("Volá mi známá"), Stinka ("Stinka"), Houpací koně ("Nebe je zatažený") nebo The Plastic People Of The Universe ("Chce se mi spát"). Album pak uzavírá pohled z druhé strany, a sice dosud nevydaná předělávka "Bratříčku, zavírej vrátka" (Karel Kryl) od Psích vojáků.

Deska "Sbohem a řetěz" vyjde už 20. května a bude pokřtěna na vzpomínkovém koncertě v pražské Arše přesně o měsíc později. Po roce se tak opět připomene skvělý talent Filipa Topola, jemuž vydala před rokem Knihovna Václava Havla varhanní koncert "Fantazie G moll".

Celý tracklist alba je následující: Žiletky (Josef Klíč), Volá mi známá (Květy), I´m Lucky (Garage), Píseň hořícího holuba (Sbor břežanských kastrátů), Nebe je zatažený (Houpací koně), Marilyn Monroe / J.P.Belmondo (Zuby nehty), Kilián Nedory (Andrej Polanský wtf Emül Langman), Žiju (Už jsme doma), Chce se mi spát (The Plastic People Of The Universe), Stinka (Stinka), Černý sedlo (Echt!), Hospoda (J.H.Krchovský a Krch-off + Pavel Zajíček), Bratříčku zavírej vrátka (Psí vojáci)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY