Róisín Murphy je v novince "Exploitation" možná až moc experimentální

15.04.2015 10:40 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Že je irská zpěvačka Róisín Murphy tak trošku podivín, potvrdila již v minulosti, a to nejen díky svým zvláštním módním kreacím. Možná i díky nim nabídla její deska "Overpowered" koncept, který velmi dobře fungoval, a zpěvačka se tak na čas vrátila na výsluní. Tam se jí nejspíš zachtělo i v roce 2015, neboť fanouškům po více než sedmi letech nabídne další plnohodnotné studiové album.

Deska pojmenovaná "Hairless Toys" vyjde 11. května a bude obsahovat pouhých osm položek. To, že bude hodně experimentální, zpěvačka prozradila již v minulém roce a svým aktuálním singlem tato slova jen potvrzuje. Píseň "Exploitation" je hodně zvláštní až deep-houseový song, o kterém vlastně ani nevíte, zda se vám líbí, nebo ne. Chvíli nacházíte odkazy tvorby kdysi domovské kapely Moloko, pár sekund poté se hudebně opět úplně ztratíte.

Podobně podivný je i vizuál. Róisín si v něm zahrála několik rolí, postarala se i o scénář a pod palcem měla rovněž celé natáčení. Rozhodně jí tedy nelze upřít pracovní nasazení a nápaditost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY