Madonna poražena i v USA, skončila stříbrná za soundtrackem hiphopového seriálu "Empire"

19.03.2015 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Madonně předpokládané vítězství v Británii sebral Sam Smith a triumf nakonec nemohla oslavit ani v USA, kde ji těsně porazil Timbalandův soundtrack ze seriálu "Empire". Třetí skončil Luke Bryan. V singlech se za "Uptown Funk" posunuli Maroon 5. Do Top 10 se dostala novinka Sama Smithe a track jednookého rappera.
Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
© facebook interpreta
SINGLY - Jedenáctým týdnem ve vedení se "Uptown Funk!" dostal mezi devatenáct nejúspěšnějších singlů historie Billboardu, a v této dekádě déle vedlo už pouze "Blurred Lines" s dvanácti týdny. A Mark Ronson s Brunem Marsem mají šanci zlatou sérii ještě prodloužit.

Opět ovládli všechna měřítka žebříčku, když dosáhli 189 tisíc downloadů (-10 %), 16,9 milionů streamů (-3 %) a 178 milionů impresí v rádiích (- 2%). Pořád vysoká čísla jsou o to neuvěřitelnější, když povedený hit vyšel už v listopadu, před pěti měsíci.

Jak to vypadá s konkurencí? Ed Sheeran už ponižující zásek na stříbru déle nevydržel a nechal se předehnat Maroon 5. "Sugar" si nadále ve všech segmentech lehce polepšuje, manko na "Funk" ve streamech a rádiích je ale ještě třetinové. "Thinking Out Loud" dále ztrácí a Ellie Goulding tak má s "Love Me Like You Do" šanci vrátit se na předchozí bronzové maximum, kam ji táhnou rádia.

Rihanna s "FourFiveSeconds" výkonově mírně rostě, ale zůstala na pětce. Pozičně nahoru šel The Weeknd, šestka je tedy nové maximum "Earned It", a o místečko připravil Taylor Swift se "Style". Pitbull a Ne-Yo zůstali na devítce.

Hned dvě novinky se dostaly do Top 10. Z 58. místa na osmičku vyskočil Sam Smith s "Lay Me Down". 472% nárůst downloadů na 157 tisíc a 157% nárůst streamů na 6,2 milionů má na svědomí nový remix s Johnem Legendem pro Red Nose Day. Deska "In The Lonely Hour" tak už vygenerovala tři Top 10 hity.

Překvapující je však hlavně číslo deset, jednooký rapper Fetty Wap, jehož stoupání Hot 100 mi zcela uniklo. Tracku "Trap Queen" udělal dobré promo Kanye West, když jej v únoru označil za svou oblíbenou skladbu a nechal Fettyho s ní vystoupit na svém koncertu. O měsíc později tu máme 9,6 milionů streamů a 68 tisíc downloadů během jediného týdne.

V první desítce už nenajdeme Hoziera, naopak do ní asi zamíří Flo Rida s "G.D.F.R.". Nejvyšší novinku měli noví Mumford & Sons, s nebanjovsky znějícím "Believe" odstartovali na třicet jedničce. Na 45. místě debutoval Jason Derülo s hitovým "Want To Want Me".

    Top 10 - singly:
  1. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!
  2. Maroon 5 - Sugar
  3. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  4. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  5. Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney - FourFiveSeconds
  6. The Weeknd - Earned It
  7. Taylor Swift - Style
  8. Sam Smith - Lay Me Down
  9. Pitbull & Ne-Yo - Time Of Our Lives
  10. Fetty Wap - Trap Queen

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Empire: Original Soundtrack From Season 1
© facebook interpreta
DESKY - Vypadá to, že televize Fox po Glee vytvořila další úspěšný hudební seriál. "Empire", drama o rodině ovládající a bojující o hiphopové zábavní impérium sice neoslovilo kritiku, ale hudební svět ano a Billboard téměř nepíše o ničem jiném.

Hudebním doprovodem byl pověřen Timbaland a z neznámých herců dostal maximum, navíc využil hvězdné hosty seriálu jako Jennifer Hudson, Mary J. Blige, Estelle nebo Ritu Ora. A r'n'b a hiphopová kompilace "Empire: Original Soundtrack From Season 1" v prvním týdnu zaznamenala 130 tisíc jednotek.

A to bylo o devět tisíc více než dosáhla Madonna s "Rebel Heart". Zpěvačka teď může nadávat na novou podobu Billboard 200, protože ze 121 tisíc jednotek bylo rovnou 116 tisíc čistý prodej, takže dle starých pořádků by porazila "Empire" se 110 tisíci, ale to nemění fakt, že výsledek to je na Madonnu příšerný.

V průměru zpěvačka dosud debutovala s tří sty tisíci. A pětkrát za sebou na zlatě. A shodou náhod její poslední stříbro, "Ray Of Light" z roku 1998, také zavinil soundtrack, a to z "Titanicu". Zajímavostí také je, že Terrence Howard, hvězda "Empire", se objeví v klipu "Ghosttown", druhém singlu "Rebel Heart".

Poslední pozici na stupních vítězů obsadil Luke Bryan, jeho nejnovější příspěvek k jarním prázdninám "Spring Break... Checkin' Out" odstartoval se 106 tisíci. Kelly Clarkson bychom v tabulce hledali marně, po debutu na čísle jedna spadla až na dvanáctku, což obvykle dokazuje, že interpret těží pouze z fanouškovské základny. Z celé první desítky si polepšil pouze Sam Smith a strávil v ní už dvaatřicátý týden, což je mezi muži nejdéle za posledních deset let.

Příští týden na čísle jedna oslavíme Kendricka Lamara. Ten album "To Pimp A Butterfly" (omylem?) vydal o týden dříve než bylo v plánu a Spotify servery se mohly zbláznit, stejně jako kritika. Příště si o celé situace povíme více, analytici zatím předpovídají 300+ tisíc. Sekundovat budou Modest Mouse s "Strangers To Ourselves" a Marina & The Diamonds s "Froot".

    Top 10 - alba:
  1.  N Různí - Empire: Original Soundtrack From Season 1 (130 tisíc jednotek)
  2.  N Madonna - Rebel Heart (121)
  3.  N Luke Bryan - Spring Break... Checkin' Out (106)
  4. ▼ Různí - Fifty Shades Of Grey Soundtrack (72, -25 %)
  5. Taylor Swift - 1989 (62, -19 %)
  6. Sam Smith - In The Lonely Hour (61, +23 %)
  7. Drake - If You're Reading This It's Too Late (58, -20 %)
  8. Ed Sheeran - X (53, -15 %)
  9. Maroon 5 - V (48, -4 %)
  10. Big Sean - Dark Sky Paradise (38, -35 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY