Peter Doherty je zpět z úspěšného lečení. Jako comeback složil hold Amy Winehouse

20.02.2015 18:13 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Peter Doherty se statusem bývalého feťáka? Tohle jsme v minulosti možná už slyšeli několikrát, ale tentokrát tomu máme skutečně věřit. Přesvědčit nás o tom chce Petova zdařile ukončená odvykačka v Thajsku. Nová deska The Libertines? Tak to už je skoro tutovka! Ústřední autorská dvojice se nechala slyšet, že nové songy už vznikají a album, které od svého předchůdce dělí momentálně jedenáct let, by tak mohlo být záležitostí blízké budoucnosti.

Než se však tak stane, příznivci londýnské party si zatím můžou užívat sólových počinů obou libertinů. Zatímco Carl Barât vydal ve spolupráci s uskupením The Jackels celou novou studiovou nahrávku (na kterou vám již brzy přineseme recenzi), Doherty se o slovo přihlásil se singlem "Flags Of The Old Regime".

Skladba vznikla pro nadaci Amy Winehouse, jejíž zakladatelé si kladou za cíl prevenci mladých lidí v užívání návykových látek. Především však vznikla pro zpěvačku samotnou, jako tichá vzpomínka na hudebníkovu tragicky zesnulou kamarádku. Všechnu svou bolest Doherty promítl i do černobílého videoklipu, jenž vznikl v Thajsku za pomoci filmařky Katia de Vidas. V něm se neschovává za žádné vizuální efekty a ponořený v cigaretovém kouři nechává u tmavého plátna jenom promlouvat své emoce. A jejich síla jednoznačně nachází úrodnou půdu také u diváka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY