, abstraktní píseň "Gone Fishing" - musicserver.cz">

Róisín Murphy nabídla první kus ze svého "veledíla", abstraktní píseň "Gone Fishing"

19.02.2015 10:48 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Irská muzikantka Róisín Murphy už loni slíbila, že letos se dočkáme její nové studiové nahrávky. Poodhalila, že půjde o "veledílo" a že "je to mnohovrstevnaté, elektronické i akustické, hudebně to míří do míst, kam většina pop music nikdy nevkročí". A před pár dny už světu nabídla první konkrétní výsledek těchto slov - nasdílela totiž zbrusu novou píseň "Gone Fishing".

Róisín Murphy - Hairless Toys
© facebook interpreta
A ta její zářijové proslovy potvrzuje. "Na mě je to už asi moc," nechal se třeba slyšet šéfredaktor vašeho oblíbeného serveru. Pravdou je, že pop music do podobných míst opravdu vstupuje velmi zřídka, v případě Róisín však nejde zrovna o nic neslyšeného - při poslechu si určitě mnozí vybaví Herbertovu produkci z její debutové sólovky "Ruby Blue", jen je to trochu vyspejslejší a abstraktnější, jinými slovy víc "moc", i když vůbec ne špatné. Za sedm.

"Skladbu jsem napsala poté, co jsem zhlédla dokument 'Paris Is Burning', o kterém jsem si přečetla v jednom článku o počátcích housu v černošské gay komunitě," popsala Irka inspiraci pro kompozici a dodala: "Představila jsem si 'Gone Fishing' skoro jako píseň pro broadwayskou muzikálovou verzi tohoto příběhu."

Zároveň s prvním songem zveřejnila odvážná hudebnice další detaily o nástupci osm let starého alba "Overpowered". Bude se jmenovat "Hairless Toys", jeho obal bude vypadat tak, jak vidíte vlevo nahoře, v obchodech ho najdete od 11. května díky labelu Play It Again Sam a bude na něm těchto osm stop: Gone Fishing, Evil Eyes, Exploitation, Uninvited Guest, Exile, House Of Glass, Hairless Toys (Gotta Hurt), Unputdownable.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY