Působivá atmosféra klipu "Élan" je zdařilým lákadlem očekávané novinky Nightwish

19.02.2015 08:07 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Jeden z nejočekávanějších momentů letošního roku na metalovém kolbišti je nepochybně vydání nové studiovky "Endless Forms Most Beautiful" populárních Finů Nightwish. Stane se tak 27. března (v České republice), ještě předtím však přichází na řadu vydání singlu "Élan", které představuje novou, v pořadí třetí frontwomanku kapely Floor Janssen. Ta se sice za mikrofon formace postavila již v roce 2012 jako náhrada za Anette Olzon, ale teprve v letošním roce vychází řadové album, na kterém se podílela pouze Floor.

Očekávání jsou tradičně vysoká a první názor si může fanoušek udělal již nyní. "Élan" je rozhodně zajímavá skladba s folkovými prvky, mystickou atmosférou a příjemnou melodií. Kdo čekal, že příchodem energické Floor, která dříve působila u populárních After Forever, se Nightwish vrátí k ostřejšímu výrazu, bude zřejmě překvapen melodickým rock-metalovým pojetím úvodního singlu.

Klip, který skladbu doprovází, měl na starosti renomovaný režisér Ville Lipiäinen, jenž má na svědomí videa i pro Lennyho Kravitze či Kiss. Výsledek je velmi zdařilý a kromě povedené atmosféry nese videoklip i sympatickou myšlenku, že smysl života je pro každého jiný a specifický a že je důležité radovat se z nových prožitků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY