Markéta Irglová nazpívá titulní píseň irského animovaného filmu "Píseň moře". V češtině

12.02.2015 10:14 - Josef Martínek | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Hudba Markéty Irglové se znovu spojí s filmem. Zpěvačka, jejíž největší filmový úspěch je spjat s hudebním dramatem "Once" z roku 2006, ze kterého pochází Oscarem oceněná písnička "Falling Slowly" s Glenem Hansardem, se rozhodla propůjčit svůj hlas irskému animovanému celovečernímu snímku "Píseň moře". Ten vstoupí do našich kin v březnu, česká verze titulní skladby, kterou v originále zpívá Lisa Hannigan, však bude mít v podání Irglové premiéru již koncem února.

"V bájné krajině starých Keltů žije na osamělém majáku otec s dcerou a synem. Život celé rodiny se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se ukáže, že malá dcerka je poslední z tuleních víl. Jedině ona totiž může písní moře zachránit všechny pohádkové bytosti, které proměnila v kámen čarodějnice Macha," píše o filmu, který už si stihl vysloužit nominaci na Oscara v kategorii animovaných snímků, český distributor Aerofilms.

"Skladba z filmu 'Píseň moře' se mi stejně jako film celý moc líbí. Je v ní poezie a příroda a láska a moře a mýty, vše, co mám sama ráda. A Irsko, samozřejmě. Taky se znám dobře s Lisou Hannigan, která píseň nazpívala v originále, takže to tak nějak pro mě všechno funguje dohromady. Filmová hudba, nejen písničky, ale i scénická, je navíc oblast, která mě profesně láká asi nejvíce - to propojení hudby s obrazem. Ostatně, díky filmu si lidé všimli mé a Glenovy hudby v takovém měřítku," vysvětluje zpěvačka, jež se loni fanouškům připomněla albem "Muna". K němu jsme vám před pár dny představovali klip "This Right Here".

Původní irskou verzi písně v podání Lisy Hannigan můžete slyšet v českém dabovaném traileru, který příkládáme níže. Dodejme, že animovaná pohádka určená pro malé i velké diváky se bude v tuzemských kinech od 19. března promítat jak s českým dabingem, tak v původním znění s titulky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY