Hot Chip jsou v "Huarache Lights" v zajetí světel a designu

11.02.2015 13:05 - Dan Hájek | foto: Domino Record Company

Od vydání "In Our Heads" to letos budou již tři roky, Hot Chip tak prvně porušují svou dosud napevno narýsovanou mantru - co sudá číslovka v ročníku, to deska. Na pondělí 18. května je již naplánováno vypuštění šesté řadovky "Why Make Sense?", tu předznamenává singl/song "Huarache Lights". Od jeho prvních taktů budete mít zcela jasno, že se tato banda pařmenů nijak zásadně neposunula a nabídne již tradiční porci stylové směsice a přesně vyměřených vokálů. Podle vizuálu a prvních fotografií nás evidentně čeká další retro párty a trocha robotické poetiky.

Samotný videoklip režíroval Andy Knowles a vystačil si s designérskou instalací v brixtonské Block 336 Gallery. Vyhrál si se stíny a světelnými efekty, kdy tuto konstrukci rozličně nasvítil z různých úhlů, aby docílil atmosfér stínohry - toto minimalistické pojetí však může být využito i coby koncertní projekce na chystaném turné, na které se Hot Chip chystají. "Huarache Lights" zaujme svou hybnou energií, kterou video decentně podporuje.

Jak již bylo řečeno, "Why Make Sense?" dorazí do obchodů 18. května, přičemž v základní verzi nabídne těchto deset položek: Huarache Lights, Love Is The Future, Cry For You, Started Right, White Wine And Fried Chicken, Dark Night, Easy To Get, Need You Now, So Much Further To Go, Why Make Sense? Pokud sáhnete po rozšířené deluxe verzi, dostanete navíc épéčko "Separate" obsahující tyto čtyři tracky: Burning Up, Separate, Move With Me, Re-harmonize. Těšíte se? Prozatím to je za slibných sedm z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY