Konečně dospělá Avril! Temná "Give You What You Like" naznačuje možný budoucí směr

11.02.2015 09:46 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Že se Avril Lavigne v poslední době nedaří natočit silnou desku, se ví. Na druhou stranu však kanadská pop-rockerka stále dokáže dát dohromady chytlavou jednotlivost: však vzpomeňte na předloňské singly "Here's To Never Growing Up" nebo "Rock N Roll" z eponymní nahrávky. A právě z ní pochází i písnička "Give You What You Like", která ukončila roční singlové ticho v propagaci páté studiovky. Ve skutečnosti se však ani tak nejedná o další singl z "Avril Lavigne" jako o promo nového filmu "Babysitter's Black Book", který si premiéru odbude 21. února.

A jestliže je Avril často vyčítáno, že se zasekla v dobách své teenagerovské pop-punkové rebelie, nutno říct, že "Give You What You Like" ukazuje, kudy by do budoucna mohla vést cesta. Nejedná se sice o skladbu, která by slibovala větší komerční úspěch, ukazuje však Avril daleko víc jako muzikantku s písničkářskými ambicemi než jako zastydlou puberťačku.

Nečekaně syrový zvuk, potemnělá atmosféra a minimalistický klip, ve kterém si pokoj vyskládala svíčkami a na hlavu si posadila černý klobouk, to jsou hlavní přednosti. Povinností je nějaký ten filmový záběr. Přesto však ve výsledku převládá zajímavá nálada a nečekaně osobitá Lavigne, která zároveň nepostrádá popovou nakažlivost. Že by z bývalé punk-popové princezny rostla zdatná písničkářka? Uvidíme, jak se bude zpěvaččina kariéra vyvíjet dál, tahle cesta se však jeví o poznání sympatičtěji než obskurnosti typu "Hello Kitty".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY