Zpívající žraloci, obří tygr i létající hvězda. Show Katy Perry na Super Bowlu byla velkolepá

02.02.2015 19:00 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Pražský koncert Katy Perry se nezadržitelně blíží: jedna z nejúspěšnějších popových zpěvaček současnosti k nám dorazí už 23. února. A jestli má vystoupení o poločasové pauze amerického sportovního svátku Super Bowlu sloužit jako upoutávka, nač se těšit mají zejména milovníci velkolepých pódiových prezentací.
Že New England Patriots porazili Seattle Seahawks v poměru 28:24, je pro Evropany možná ta nejméně zajímavá informace z nedělního finále play-off severoamerické národní ligy v americkém fotbalu, známého pod pojmem Super Bowl. Jestliže jsou totiž zdejší sportovní nadšenci zvyklí během přestávek odbíhat na toaletu a doplňovat z lednice zásoby piva, Američané se chtějí bavit pořád. Také proto došlo i letos na tradiční poločasovou pěveckou show, které se zhostila Katy Perry.

Katy Perry a Lenny Kravitz
© usmagazine.com
Ale bylo se vůbec na co koukat? Bylo. Zpěvačce nelze upřít, že co do průpravy, velkoleposti a spádu zvládla hlavní úkol - pobavit sedmdesát tisíc párů očí na stadionu University Of Phoenix Stadium v Arizoně, mezi nimiž nechyběla třeba Britney Spears, a dalších zhruba sto deset milionů diváků u televizí - na jedničku s hvězdičkou. Během skoro třináctiminutového čísla stihla na pódium přijet na obřím tygrovi, rozpohybovat tanečníky v kostýmech šachových figurek či rozezpívat žraloky, které si, samozřejmě nikoliv živé, ale plátěné, přizvala na taneční parket. Krom toho si zvládla zakřepčit po boku kytarového boha Lennyho Kravitze nebo asistovat rapující Missy Elliott. A aby nebylo o pompéznosti pochyb, za zpěvu velehitu "Firework" se nad stadionem vznášela coby létající hvězda.

A než stihly odeznít úryvky ze šesti zpěvaččiných hitů, budoucí návštěvník pražského koncertu kalifornské královny hitparád, který je v O2 areně na programu už 23. února, mohl začít zvažovat, co vše si z Arizony zpěvačka doveze až k nám. Pojízdný mechanický tygr ani superhost typu Kravitze to možná nebudou (i když předskakující Charli XCX také není bezvýznamné jméno), zásoba známých melodií ale ano - vždyť "Roar", "Dark Horse", "I Kissed A Girl", "Teenage Dream", "California Gurls" a "Firework" zdaleka nejsou všechny rádiové šlágry, které třicetiletá Kaliforňanka z pouhých tří studiovek a jedné reedice nastřádala.

Katy Perry
© usmagazine.com
Bez zářivých barviček, nablýskaných kostýmů a zajímavě oděných tanečníků to v Praze rovněž určitě nepůjde. A jestliže se o interpretce dlouhodobě říká, že samotný zpěv není její nejsilnější stránkou, pod dohledem kamer to tentokrát, vezmeme-li v potaz choreografickou náročnost čísla, žádnou ostudou taky neskončilo. Jak to asi Perry půjde v akustické poloze, které dává během svých koncertů průchod?

Těžko říct. Jako jistota se však zdá být tvrzení, že blížící se první česká zastávka popové superhvězdy bude - podobně jako vystoupení na Super Bowlu - přinejmenším bavit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY