Enter Shikari dávají v "Anaesthetist" vědět, že veřejné zdraví jim není lhostejné

07.01.2015 11:29 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Jako účinný warm-up pro všechny, kdo se nemohou dočkat energické bomby z Velké Británie Enter Shikari a jejich pražského koncertu, který proběhne už 13. ledna, jistě poslouží videoukázka z nového alba "The Mindsweep". To vyjde sice až s několikadenním odstupem po blížícím se koncertu, už teď však o něm fanoušci mluví hodně vděčně. Patrná proměna zvuku Enter Shikari se zřejmě slučuje s choutkami jejich příznivců, a tak se dají očekávat další úspěchy.

S videoklipy Enter Shikari nešetří. V poměru k vydaným deskám a singlům jich mají vcelku dost. Nyní přicházejí s videem k songu "Anaesthetist", který měl live premiéru už loni v létě. Pokud jde o ústřední téma, kapela si v písničce rýpla do britského systému poskytování zdravotní péče, resp. jeho postupné rozkládání.

Podle tématu songu byl také pojat koncept videa, které kromě tradičních záběrů kapely sestává z nemocničních výjevů nejrůznějšího charakteru. Provázanost se sdělením Anesteziologa je díky tomu sice více než zřejmá, odhlédne-li však člověk od ní, videoklip sám o sobě nenabízí nic, kvůli čemu by stálo za to vracet se k němu. Chtělo by to méně proma a více nápadů. Enter Shikari by tím nepochybně přidali na váze svých postojů.

.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY