Legendární zpěvák Joe Cocker podlehl rakovině plic

22.12.2014 21:49 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Letošních vánočních svátků se nedožila další velká hudební legenda. Ve věku sedmdesáti let skonal jeden z nejslavnějších britských zpěváků - Joe Cocker.

Hudebník poslední léta zápolil s rakovinou plic, které po dlouhém boji podlehl v pondělí 22. prosince. Informaci o jeho úmrtí potvrdil jeho agent Barrie Marshall: "Byl to unikátní člověk. Je nemožné, aby prázdnotu, která po něm v našich srdcích zůstane, něco opět naplnilo," uvádí se mimo jiné v tiskové zprávě.

Joe Cocker patřil k největším britským legendám rocku a blues. Svoji profesionální kariéru započal v roce 1961 a během krátké doby se etabloval mezi naprostou špičku. Velkou popularitu získal díky předělávce hitu The Beatles "With A Little Help From My Friends", v osmdesátých letech se prosadil singlem "You Can Leave Your Hat On", který byl použit ve filmu "9 a 1/2 týdne", nebo úspěšnými songy "Unchain My Heart" a "When The Night Comes".

Zpěvák, který má na svém kontě cenu Grammy i Oscara (v obou případech za song "Up Where We Belong" s Jennifer Warnes), byl znám i svým bouřlivým životem, kde dlouhou dobu hrály velkou roli drogy a alkohol. Ze závislosti se nakonec dostal a opět se vrátil na hitparádový vrchol. Naposledy se mu to povedlo s posledním studiovým albem "Fire It Up", které vydal v roce 2012. Po něm následovalo i úspěšné turné, během kterého se v loňském roce naposledy představil v Praze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY