Lenny Kravitz v Praze vyléčil chřipku až Santanou

20.12.2014 13:50 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Lenny Kravitz přijel do Prahy v rámci svého turné k desce "Strut" v náhradním termínu, jelikož ten původní musel zrušit kvůli nemoci. Bohužel se zdálo, že stále nebyl plně ve formě a koncert se podařilo rozproudit až v závěru. Pomohly mu k tomu nejenom starší hity - na pódiu se totiž objevil i nečekaný host.

Live: Lenny Kravitz

místo: O2 arena, Praha
datum: 19. prosince 2014
setlist: Dirty White Boots, American Woman, It Ain't Over 'Til It's Over, Strut, Dancin' Til Dawn, Sister, New York City, Always on the Run, I Belong to You, Let Love Rule, Fly Away, The Chamber, Are You Gonna Go My Way

Lenny Kravitz jezdí do Prahy hrát poměrně pravidelně, jeho repertoár tak znají čeští fanoušci i pozpátku. Svůj setlist však letos obohatil songy z poslední desky "Strut", a otvírákem se proto stala nová pecka "Dirty White Boots". Na Lennyho se však dnes chodí spíše kvůli bestoffce a publikum se začalo bavit až při následující osvědčené "American Woman".

Lenny Kravitz - Strut
© facebook interpreta
Kravitz ale nechtěl spoléhat jen na jistotu a snažil se skladby prokládat kytarovými sóly. Prvních pět minut to byla ještě zábava, jenže po deseti minutách už jste měli pocit, že se ztratil ve svém vlastním časoprostoru, a když se song "Sister" protáhl na plných patnáct minut, začali jste přemýšlet, jaké následky na muzikantovi prodělaná chřipka zanechala. Oproti setlistu z jiných zastávek evropského turné se tak nedostalo na skvělé pecky "Circus" či "Dig In", zato jsme však slyšeli desítky minut beglajtů.

Příjemně však překvapily novinky jako "New York", což je óda na jeho rodné město, či titulní song z alba "Strut", které působily jako příjemné oživení. I když byl Kravitz v Česku poněkolikáté, stále se mu nepodařilo zdejší publikum naučit slova, takže po třech promlčených refrénech v "Let Love Rule" konečně poprosil o pomoc vokalistky a přestal diváky úporně hecovat ke zpěvu. Po dalším nástrojovém intermezzu zazněl očekávaný riff "Fly Away" a rockerův pravděpodobně nejúspěšnější hit ukončil hlavní část koncertu.

Zpěvák se nechal k přídavkům dlouho přemlouvat a spousta návštěvníků čekání naději vzdala, nicméně následně vyšlo najevo, co se zatím v zákulisí domlouvalo. Do Kravitzovy kapely se totiž před časem vrátila jeho bubenice Cindy Blackman Santana, manželka TOHO Santany, a Lenny Carlose pozval při songu "Are You Gonna Go My Way" na pódium. Ačkoliv byly některé pasáže koncertu rozpačité, tímto extra bonusem muzikant vše vynahradil a ti, co vydrželi na přídavek, rozhodně neprohloupili.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY