Langerová, Klus, Kryštof. Čtenáři musicserveru mají o svých Slavících jasno

29.11.2014 14:32 - Josef Martínek | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

Zatímco opravdoví zlatí, stříbrní a bronzoví slavíci se budou dnes (v sobotu 29. listopadu) udělovat ve Státní opeře, čtenáři musicserveru už o svých vítězích rozhodli. Do ankety, která byla spuštěna ve čtvrtek 27. listopadu nedlouho po poledni a výsledky byly uzavřeny o dva dny později, přišlo celkem 1 227 hlasů. Z nominovaných jmen vzešli v hlavních kategoriích jako vítězové zpěvák Tomáš Klus, skupina Kryštof a zpěvačka Aneta Langerová.

Poslední jmenovaná získala nejvíce hlasů napříč všemi kategoriemi, mezi ženami obdržela čtyřicet čtyři procent hlasů a druhou Ivetu Bartošovou porazila o více než dvacet procent. Bronz by hlasující udělili Lucii Vondráčkové, kdežto na tradiční slavici Lucii Bílou by zbyly pouze brambory.

Kryštof, Vizovické Trnkobraní 2014, Areál Rudolfa Jelínka, Vizovice, 22.8.2014
© Miroslav Tkadlec / musicserver.cz
S přehledem kralovala také formace Kryštof, které jste udělili dvaačtyřicet procent hlasů, zatímco druzí Chinaski získali o polovinu bodů méně. Kabát skončil na třetím místě, na paty mu ale ze čtvrté pozice šlapala kontroverzní kapela Ortel z Plzně, o níž se v souvislosti s její nominací horlivě debatuje kvůli údajně extrémistickým a xenofobním textům.

Vítězem kategorie mužů by se stal Tomáš Klus, který však již předem avizoval, že se předávání reálných slavíků nezúčastní, protože nesouhlasí s přístupem pořadatelů. Druhé místo by dle čtenářů měl získat Karel Gott a pomyslný bronz si odnáší Vojta Dyk.

Tomáš Klus, Vizovické Trnkobraní 2014, Areál Rudolfa Jelínka, Vizovice, 22.8.2014
© Miroslav Tkadlec / musicserver.cz
Hlasování probíhalo i v kategorii Slavík bez hranic, určené slovenským interpretům. S drtivou převahou jej ovládla Celeste Buckingham, které by cenu přiřkly více než dvě třetiny hlasujících - konkrétně šedesát osm procent. Nejtěsnější výsledky nabízí Objev roku, kde se všichni tři nominovaní vměstnali do rozdílu šesti procent. Mírně navrch nakonec měla skupina Jelen.

Kdo si odnese skutečné zlaté slavíky, bude jasné večer. Přímý přenos odvysílá televize Nova a k vidění budou živá vystoupení Karla Gotta, Lucie Bílé, Anety Langerové, Debbi, Xindla X a mnohých dalších.

Výsledky čtenářské ankety musicserveru

Zpěvačka roku:
1. Aneta Langerová 44 %
2. Iveta Bartošová 23 %
3. Lucie Vondráčková 12 %
4. Lucie Bílá 9 %
5. Ewa Farna 9 %
6. Monika Absolonová 3 %

Zpěvák roku:
1. Tomáš Klus 37 %
2. Karel Gott 23 %
3. Vojta Dyk 15 %
4. Richard Krajčo 13 %
5. Daniel Landa 8 %
6. Michal David 4 %

Skupina roku:
1. Kryštof 42 %
2. Chinaski 21 %
3. Kabát 12 %
4. Ortel 11 %
5. Olympic 9%
6. Divokej Bill 5 %

Slavík bez hranic:
1. Celeste Buckingham 68 %
2. No Name 18 %
3. Elán 14 %

Objev roku:
1. Jelen 37 %
2. Voxel 32 %
3. Elis 31 %



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY